Main Content

Elitná zostava 11. kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 14. november 2012 14:26 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 11. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 11. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným 11. kolom, ktoré nám prinieslo neuveritieľných 38 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Gorka Iraizoz (Athletic Bilbao)
- Brankár Athletic Bilbao Gorka Iraizoz sa už viackrát objavil v našej elitnej jedenástke. Svoju skvelú formu potvrdil aj uplynulý víkend, keď vychytal štvrté víťazstvo baskického tímu v tejto sezóne, keď pri výhre 2:1 nad Sevillou riešil niekoľko veľmi náročných situácií pred svojou bránou.

OBRANCOVIA


Jon Aurtenetxe (Athletic Bilbao) - Len 20-ročný obranca Jon Aurtenetxe zažil tento víkend jeden zo svojich najlepších zápasov za “Los Leones“. Španielsky obranca v 27. minúte nahral na úvodný gól zápasu, ktorý strelil Oscar De Marcos. Okrem svojej asistencie sa Aurtenetxe prezentoval aj kvalitnými defenzívnym výkonom. Španielom tak vyrastá ďalší vynikajúci krajný obranca.

Álvaro González (Real Zaragoza)
- Cez tento víkend sa na štadióne Realu Zaragoza konali gólové hody, keď v zápase Realu Zaragoza a Deportiva La Coruňa padlo dovedna až 8 gólov. Zaragoza vyhrala 5:3 a jedným z jej najlepších hráčov bol 22-ročný španielsky stopér Álvaro González, ktorý okrem kvalitného defenzívneho výkonu pridal aj v 66. minúte tretí gól Zaragozy.

José Manuel Casado (Rayo Vallecano)
- Madridský tím sa od začiatku sezóny prezentuje slušnou formou. Svoje výkony chcelo potvrdiť Vallecano aj tento víkend, čo sa mu podarilo, keď vyhralo 3:2 nad nováčikom z Celty Vigo. Toto víťazstvo ovplyvnil najmä výkon obrancu José Manuela Casada, ktorý sa prezentoval moderným futbalom, keď takmer celý zápas behal po ľavej strane ihriska a podporoval útok svojho tímu. Casado bol za túto snahu odmenený v 66. minúte, keď krásnym centrom našiel hlavu Lea Baptistu.

STREDOPOLIARI

Gabriel Torje ( Granada)
- Granada v 11. kole len tesne vyhrala nad Betisom (1:2). K tomuto tesnému víťazstvu veľkou mierou dopomohol aj výkon pravého krídelníka Gabriela Torjeho, ktorý otvoril skóre zápasu už v 8. minúte. Okrem svojho gólu Torje ťahal väčšinu akcii “El Graná“.

Xavi (Barcelona) -  Xavi Hernandéz nám každý zápas potvrdzuje, že ešte zďaleka nepatrí do starého železa. 32-ročný záložník patril aj tento víkend k najlepším hráčom Blaugranas a v 28. minúte strelil prvý gól zápasu s Mallorcou. V dueli, ktorý vyhrali Blaugranas 2:4, išli tradične všetky akcie práve cez tento mozog stredu poľa.

Mikel Rico (Granada) - Okrem Gabriela Torjeho sa o  nečakanú výhru Granady na pôde Realu Betis (1:2) postaral aj 28-ročný špilmacher Mikel Rico, ktorý v 74. minúte strelil víťazný gól zápasu. Vďaka týmto dôležitým 3 bodom sa španielsky klub v tabuľke posunul na 16. miesto.

Alvaro Cejudo (Osasuna) -  Zdá sa, že sa Osasuna konečne prebudila, keďže tento víkend zdolala pohodlne katalánsky Espanyol (3:0). Hlavným ťahúňom posledného tímu tabuľky bol záložník Alvaro Cejudo, ktorý strelil gól a pripísal si aj gólovú prihrávku. Veľkou mierou tak prispel k druhej výhre Osasuny v tejto sezóne.

ÚTOČNÍCI

Lionel Messi (FC Barcelona) - Argentínsky útočník pokračuje vo svojich štandardných výkonoch (u iných hráčov by sme napísali, že sú odtrhnutí z reťaze), keď proti Mallorce strelil ďalšie 2 góly a tradične patril k najlepším hráčom Blaugranas. Messi zaznamenal v tomto ročníku La Ligy už 15 gólov a s prehľadom tak vedie tabuľku strelcov pred Cristianom Ronaldom (12) a Falcaom (10).

Helder Postiga (Real Zaragoza) -  30-ročný skúsený portugalský útočník strieľa v poslednom období góly ako na počkanie, v lige ich zaznamenal už 6 a v reprezentácií ďalšie tri. Svoju streleckú potenciu potvrdil Portugalčan aj v zápase Zaragozy proti Deportivu, keď behom niekoľkých minút strelil dva góly a prakticky rozhodol o výsledku zápasu v prospech svojho mužstva.

Alvaro Morata (Real Madrid) - Alvaro Morata sa stal po tomto víkende pre fanúšikov Realu Madrid novým miláčikom. Niektorí ho dokonca označujú za  nového Raúla. Len 19-ročný útočník strelil v 84. minúte víťazný gól Realu Madrid proti Levante a hneď pri svojej premiére v drese Pusiniek tak mal obrovský podiel na zisku troch bodov. Jeho výbornú premiéru vyzdvihol aj tréner Mourinho, ktorý na tlačovej konferencií po stretnutí vyhlásil, že kým bude trénerom Realu Madrid on tak Morata Pusinky nikdy neopustí.