Main Content

Vstúpi Roman Abramovič do košického futbalu?

piatok, 16. november 2012 13:01 | Autor: Branislav Lipták

Vstúpi Roman Abramovič do košického futbalu?
Vstúpi Roman Abramovič do košického futbalu? | zdroj: Braňo Lipták pre Sport7.sk, foto SITA

Pred niekoľkými dňami sa v slovenských médiách objavila správa, že o košický U.S. Steel sa zaujíma ruský miliardár a majiteľ londýnskej FC Chalesea – Roman Abramovič.

U.S. Steel Košice je najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku, v ktorom pracuje 11 tisíc ľudí. Ak by tento podnik kúpil ruský futbalový mecenáš mohlo by sa stať, že by vstúpil i do košického futbalu. Aj súčasní americkí majitelia podporujú košický šport a to nie malou mierou. Keďže ide o firmu z Pittsburghu, tak je zjavné prečo dotujú hlavne miestny hokejový klub. O futbal sa zaujímajú, žiaľ, len okrajovo. Ale nebolo tomu vždy tak.

Kedysi slávny futbalový klub 1. FC Košice vlastnili vtedajší majitelia podniku VSŽ Košice, ktorý sa po vstupe Američanov zmenil na U.S. Steel Košice. Železiarenský podnik dotoval košický futbal nemalými finančnými čiastkami a to by sa so vstupom Romana Abramoviča do košických železiarní mohlo opakovať.

Košickému futbalu, ktorý nie je v práve najlepšej finančnej situácii by vstup silného investora určite len prospel. Všetko však závisí na tom, do akej miery sú tieto chýry pravdivé. Ak by nakoniec ruský miliardár svoj záujem potvrdil a prišiel do Košíc, tak by to bola pravdepodobne dobrá správa aj pre košický futbal.