Main Content

Analýzy MS 2010 vo futbale: 2. Semifinále: Španielsko - Nemecko

streda, 7. júl 2010 11:19 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 vo futbale: 2. Semifinále: Španielsko - Nemecko
Analýzy MS 2010 vo futbale: 2. Semifinále: Španielsko - Nemecko

Dnes večer nás čaká v Johoafrickom Durbane druhé semifinále Majstrovstiev sveta vo futbale. Sily si v ňom zmerajú poslední účastníci finále ME 2008 Nemecko a Španielsko. Nemci sa budú snažiť odplatiť Španielom finálovú prehru spred dvoch rokov 0:1.


ŠPANIELSKO - NEMECKO, 7. júna od 20.30

Miernym favoritom stretnutia sú Nemci, ktorí vyradili na ceste do finále Angličanov (4:1) a  Argentínu (4:0). Osem gólov v posledných dvoch zápasoch proti zvučným súperom vzbudzuje jednoducho veľký rešpekt.

Španieli sa dostali do semifinále po chudobnejších výhrach nad Portugalskom (1:0) a Paraguajom (1:0). V oboch zápasoch boli lepší, no nedokázali pretaviť svoju hernú prevahu do viacerých gólov a tak sa museli počas celého zápasu strachovať o výsledok.

Otáznik visí nad štartom Liverpoolského útočníka Fernanda Torresa, ktorý bol strelcom víťazného gólu Španielov proti Nemcom na EURE 2008. Po zranení Torres len veľmi ťažko hľadá formu, na turnaji ešte nestrelil ani jeden gól a oživenie hry prišlo u Španielov vždy až po jeho vystriedaní. Proti Portugalsku ho v druhej polovici druhého polčasu výborne zastúpil vysoký Llorente, proti Paraguaju zas Fabregas. Torres nie je jedinou veľkou hviezdou turnaja, ktorá sa márne hľadá. Podobný osud stretol už aj Rooneyho, Kakú, Cristiana Ronalda a ďalších.

V prípade, že sa tréner Španielov Del Bosque rozhodne vynechať Torresa zo základnej zostavy dvere do nej sa otvoria Cescovi Fabregasovi z Arsenalu. V tom prípade by hrali Španieli len s jedným hrotovým útočníkom – 5-gólovým Davidom Villom.

Nemci nemajú žiadne vážne zranenia. V pondelok síce netrénovali Arne Friedrich a Sami Khedira no očakáva sa, že na zápas budú 100% fit. Útočník Cacau tiež zápasí so zranením, ktoré však nie je podľa jeho slov vážne. Práve Cacau má byť náhradou za vykartičkovanú mladú hviezdu Nemcov Thomasa Mullera.

Čerešnička na záver. Určite ste počuli o známej nemeckej chobotnici, ktorá tipovala výsledky všetkých doterajších zápasov Nemcov so 100% úspešnosťou vrátane ich prehry so Srbskom v základnej skupine. Na sklamanie celého Nemecka dnes tipuje víťazstvo Španielov. Komu veríte vy?

Predpoveď: Španieli majú po piatich odohraných zápasoch skóre 6-2, Nemci neuveriteľných 13-2. Dnes si myslíme, že oba tímy strelia gól. Nemci sú totiž v obrovskom ofenzívnom laufe, no a Španieli majú pravdepodobne najhviezdnejšiu ofenzívu na šampionáte.

Náš tip:oba tímy strelia gól (kurz 1,70 na bwin.com)