Main Content

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (11.11..–17.11.)

nedeľa, 18. november 2012 15:33 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (11.11..–17.11.)
Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (11.11..–17.11.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je po reprezentačnej prestávke opäť v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Michal Valent (HK Nitra)
Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 58 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 93,5% úspešnosť zásahov, 2 inkasované góly na zápas
Michal Valent opäť zatienil ostatných gólmanov v lige, hoci veľkým konkurentom na post brankára v našej elitnej zostave mu robil brankár Zvolena Šimko. Nitriansky brankár si pripísal na svoje konto dve víťazstvá, keď v stredu pomohol svojmu tímu v zápase s Trenčínom, keď za svoj chrbát pustil iba jednu strelu a v piatkovom stretnutí v Banskej Bystrici získali hokejisti spod Zobora dva body za víťazstvo po samostatných nájazdoch, keď útočníci „baranov“ stroskotali v shutoutoch na skvelom Valentovi. 26-ročný gólman mal tak obrovský podiel na dvoch víťazstvách svojho tímu.

Obrancovia


Martin Výborný (HKm Zvolen)
Bilancia týždňa: 0+3
Zvolenský bek si pripísal bilanciu 0+3 v troch zápasoch, ktoré stihol líder tabuľky odohrať počas troch dní. Dve asistencie získal v súboji so slovenskou dvadsiatkou, keď prihrával aj na rozhodujúci gól Milana Juríka. Tretí kanadský bod si pripísal v piatkovom stretnutí so Žilinou, ktorý jeho tím pohodlne vyhral 5:3. 

Peter Ordzovenský (HK Nitra) Bilancia týždňa: 1+1
Zadák Nitry nebol až tak produktívny ako Výborný, keď zaznamenal zhodne jeden presný zásah a jednu asistenciu. O to viac dôležitejší gól vsietil. V dvadsiatej minúte stredajšieho merania síl medzi Nitrou a Trenčínom skončil puk z Ordzovenského hokejky v sieti a znamenal víťazstvo aktuálne druhého tímu tabuľky. Druhý bod v týždni si pripísal za asistenciu v zápase v Banskej Bystrici.

Útočníci

Michal Chovan (HKm Zvolen)
Bilancia týždňa: 2+5
Najproduktívnejší hráč súťaže pokračuje naďalej vo svojich perfektných výkonoch aj po reprezentačnej pauze. V troch zápasoch, ktoré Zvolenčania odohrali v rozpätí troch dní, zaznamenal sedem kanadských bodov. Jedným zásahom do čierneho a gólovou prihrávkou prispel k výhre nad Košicami 5:2, proti mladíkom z „dvadsiatky“ sa presadil dvoma asistenciami a v piatkovom dueli so Žilinou zaznamenal bilanciu 1+2, keď asistoval na víťazný gól. Chovan tak naďalej spoločne so Zvolenom kraľuje slovenskej Tipsport extralige. 

Lukáš Jurík (HKm Zvolen)
Bilancia týždňa: 2+4
V poradí tretí Zvolenčan v našom výbere. Zaslúžil sa o to šiestimi bodmi, ktoré nazbieral v spomínaných troch dueloch. Bilanciu 0+2 mal v zápase s vicemajstrom z Košíc, asistenciu zaznamenal vo štvrtok, keď si „bryndziari“ skrížili hokejky so SR „20.“ Najviac sa mu darilo v piatok, vlkov zo Žiliny „zostrelil“ dvoma gólmi z toho jeden z nich bol víťazný. Ku gólom pridal ešte jednu prihrávku. Lukášovi Juríkovi v produktivite patrí druhá priečka za jeho spoluhráčom Michalom Chovanom.

Matej Hamrák (HK Nitra)
Bilancia týždňa: 2+3+1
Elitnú zostavu uplynulých siedmich dní opanovali len dva kluby – Zvolen a Nitra. Oba tímy majú v našom výbere trojité zastúpenie. Po Valentovi a Ordzovenskom sa do šestky najlepších prebojoval aj Matej Hamrák. V stredu sa podpísal pod víťazstvo Nitry nad Trenčínom 3:1 troma asistenciami, keď bol pri všetkých strelených góloch svojho tímu. Vynikajúci výkon zo stredy si preniesol aj do stretnutia v Banskej Bystrici. Dvakrát poslal puk za chrbát trenčianskeho gólmana a premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd, postaral sa tak o dvojbodový zisk svojho tímu.