Main Content

NHL: Hrivík do kempu Colombusu aj bez draftu

streda, 7. júl 2010 13:34 | Autor: TASR

Slovenský hokejista Marek Hrivík si na jeseň vyskúša kemp klubu zámorskej NHL Columbus Blue Jackets. Osemnásťročný útočník doteraz hrával za Moncton v juniorskej QMJHL.

V 66 stretnutiach základnej časti zaznamenal 55 bodov (26 gólov + 29 asistencií), v play-off pridal ďalších 17 bodov (5+12). Aj napriek viacerým náznakom ho po úspešnej sezóne, v ktorej si zahral aj na prestížnom Memorial Cupe, nedraftoval žiadny klub NHL. Napokon mu jeho agent Marcel Sakáč dohodol kemp Columbusu.

"Som rád, že som dostal túto šancu. V hre bolo viacero klubov, môj agent mi spomínal štyri ďalšie, medzi ktorými bolo tuším aj New Jersey Devils, ale my sme sa rozhodli pre Columbus Blue Jackets. Zdá sa nám to ako najlepšia voľba. Z draftu som bol sklamaný, rovnako ako môj agent, ktorý bol doslova nahnevaný, že si ma nikto nevybral. Ale hneď po drafte za ním prišli predstavitelia viacerých klubov a ponúkli mi túto možnosť. Draft je nevyspytateľný, myslel som si, že mám väčšie šance ako minulý rok," povedal v rozhovore pre hokejportal.sk Hrivík.