Main Content

Elitná zostava týždňa v KHL podľa sport7.sk (12.-18.11.)

pondelok, 19. november 2012 13:25 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v KHL podľa sport7.sk (12.-18.11.)
Elitná zostava týždňa v KHL podľa sport7.sk (12.-18.11.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. V tomto týždni nechýbalo v našom výbere opäť ani slovenské meno.

Brankár

Ján Laco (HC Donbass Doneck) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 89 úspešných zákrokov, 5 inkasovaných gólov, 1,66 inkasovaného gólu na zápas, 94,6% úspešnosť zásahov

Ján Laco sa vrátil do bránkoviska po takmer šesťmesačnej pauze a vrátil sa vo veľkom štýle. Nastúpil do všetkých troch zápasov svojho Donbassu Doneck a vo všetkých dueloch jeho tím zvíťazil. V prvom zápase po reprezentačnej prestávke pomohol svojmu tímu k zisku dvoch bodov po výsledku 3:2 po nájazdoch s Nižnekamskom. Laco pochytal 33 striel a taktiež bol úspešný aj v rozhodujúcich shutoutoch. V piatok pustil z 29 striel len jeden gól a Donbass si do tabuľky pripísal tri body po víťazstve 4:1 nad Ufou. Posledné víťazstvo si pripísal v nedeľňajšom zápase, keď svojmu tímu pomohol zdolať Kazaň 3:2 po predĺžení. K víťazstvu prispel 28 úspešnými zákrokmi. Stal sa tak najlepším brankárom týždňa v KHL. 

Obrancovia


Marek Trončinský (Jugra Chanty-Mansijsk) Bilancia týždňa: 2+1

Český obranca Marek Trončinský sa v uplynulom skrátenom týždni prezentoval veľmi dobrou hrou. Najprv v stredu raz asistoval pri víťazstve svojho tímu nad Jekaterinburgom 2:1 po nájazdoch. V piatkovom stretnutí s Magnitogorskom vsietil víťazný gól na 3:2 a získal pre svoj tím mimoriadne cenné tri body a ďalšie dva body pre svoj tím získal v nedeľu v zápase proti Čeľjabinsku, keď v 62. minúte zariadil výhru Jugry 2:1 nad Traktorom Čeľjabinsk.

Alexej Litvinenko (Barys Astana) Bilancia týždňa: 2+2

Litvinenko bodoval v tomto týždni štyrikrát. V stredu si pripísal dve gólové prihrávky pri prehre svojho tímu s Čeľjabinskom 3:6. V piatok svojmu tímu výrazne pomohol k vysokej výhre 7:2 nad Jekaterinburgom dvomi gólmi a v našej elitnej zostave tak vytvoril obranný pár s Marekom Trončinským.

Útočníci


Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk)
Bilancia týždňa: 3+2

Útočník Magnitogorsku Sergej Mozjakin sa do nášho výberu dostal predovšetkým vďaka jeho výborným výkonom vo všetkých troch zápasoch, ktoré stihol jeho klub v uplynulom týždni odohrať. V stredu sa prezentoval jedným gólom na ľade Omsku, ktorý však stačil len na zisk jedného bodu. V piatkových stretnutiach Metallurg hral na ľade Jugry Chanty-Mansijsk. Napriek tomu, že Mozjakin si pripísal bilanciu 1+1 Jugra zvíťazila 3:2. V nedeľu sa Magnitogorsk predstavil na ľade Barysu Astany. Mozjakin opäť vstrelil jeden presný zásah a na jeden – víťazný asistoval, Metallurg zvíťazil 3:5. 

Nicklas Bäckström (Dynamo Moskva)
Bilancia týždňa: 3+3

Švédsky center hrajúci v zámorí za Washington Capitals počas výluky háji farby Dynama Moskva. V posledných siedmich dňoch sa dokázal presadiť najvýraznejšie, keď sa v stredu blysol hattrickom do siete Čechova a momentálny líder KHL tak zvíťazil 3:4 po predĺžení, keď jeden z gólov tohto hokejistu, ktorý 23.novembra oslávi svoje 25. narodeniny bol víťazný. V piatok si pri prehre v Čerepovci 4:2 pripísal jednu asistenciu a v nedeľu zaznamenal dva prihrávky a tak sa podpísal pod víťazstvo Dynama 2:3 po predĺžení na ľade bieloruského Minsku.

Alexader Radulov (CSKA Moskva)
Bilancia týždňa: 3+2

Najproduktívnejší hráč KHL naďalej pokračuje vo svojich perfektných výkonoch. V stredu sa prakticky sám postaral o zisk troch bodov pre svoje moskovské CSKA, keď vsietil víťazný gól a zaznamenal jednu asistenciu pri výhre v Mytišči 0:2. V piatok sa prezentoval dvoma zásahmi do čierneho na ľade Novgorodu, keď jeho tím zvíťazil 1:6 a Radulova opäť vsietil gól, ktorý znamenal víťazstvo. V nedeľu zaznamenal ďalší presný zásah, ktorý však nestačil na zisk bodov, keď CSKA Moskva prehrala na ľade Jaroslavľu 3:2.