Main Content

Žilina zdolala Poprad vysoko 7:5

streda, 21. november 2012 12:03 | Autor: Dávid Košút

Žilina – Gólovú prestrelku mali možnosť vidieť diváci v Žiline. Oba tímy potrebovali bodovať , a tak sa očakávala veľká rivalita. Zápas začal v rýchlom tempe od úvodného buly.

Už v jedenástej sekunde bol udelený trest hráčovi domácich, Mihalovi Kokavcovi, za hru so zdvihnutou hokejkou. Napriek veľmi dobrej presilovke sa nepodarilo Popradčanom streliť gól. Prevládal taktický hokej o stráženie stredného pásma. Prvá výrazná šanca prišla v 4. minúte, na strane Popradu, no ani to nestačilo k hosťom na gól.  O minútu na to sa však strelecky presadil hráč domácich, Vladimír Škoda, ktorý efektívnou dorážkou pretlačil puk za bránkovú čiaru. Prvú presilovú hru odohrali domáci, keď v 9. minúte fauloval Jaroslav Jabrocký (Poprad), domáceho Krajčího. Presilovku však nevyužili a opäť raz platilo staré známe : nedáš-dostaneš. Dve minúty na to strelil gól hráč HK Poprad, Koskinen, ktorý dorážal  odrazenýpuk do prázdnej brány.  V dvanástej minúte, za vylúčenia Róberta Krajčího (MsHK), inkasovali domáci už druhý gól, z hokejky kapitána hostí, Petra Kloudu.  V 17. minúte prvej tretiny sa strhla na ľade bitka, po ataku Tomáša Troligu (MsHK) na Kovačeviča (Poprad). Obaja dostali trest do konca zápasu a k ním sa pripojil aj Koba Jass(MshK), ktorý dostal len dvojminútový trest.

V druhom dejstve boli lepší domáci „Vlci“, ktorí viditeľne zjednodušili hru, čo prinieslo aj svoje ovocie. Gólovo sa presadil  Vladimír Škoda, ktorý vo vlastnom oslabení dokázal uniknúť útočiacim obrancom a prekonal brankára Nikkilä (Poprad). V 32. minúte sa podobný kúsok takmer podaril mladému Tomášovi Sýkorovi (MsHK), ktorý bol však pred bránkou faulovaný Špeldom (Poprad)a následný samostatný nájazd premenil.  O dve minúty neskôr predviedli hráči domácich Kokavec – Drevenák perfektnú súhru, keď si „vyšachovali“ súperovho brankára a presným zásahom Drevenáka zvýšili stav na 5:2. Popradčania na seba nenechali dlho čakať a o pár sekúnd premenil svoju šancu Jabrocký.  Šestnásť sekúnd pred koncom sa o zábavu postaral opäť Vladimír Škoda, ktorý po presnej prihrávke od Drevenáka prekonal brankára Nikkiläho.

V tretej tretine zápas Popradčania zdramatizovali, keď za asistencie Koskinena a Špeldu, prekonal brankára Johanesa (MsHK), Jaroslav Jabrocký. O dve minúty neskôr dal o sebe vedieť hráč „Kamzíkov“ , Vandas, ktorého nechytateľná strela našla miesto až v Johanesovej bráne. Stav bol 6:5 a „Kamzíci“ si brúsili zuby na remízu. Vyrovnať mohol najmä Tomas, ktorý ani na dvakrát neprekonal domáceho Johanesa. Hostia odvolali brankára, no ani tento krok k remíze nepomohol. Vladimír Škoda poslal puk do prázdnej brány a tým si pripísal nielen štvrtý gól v dnešnom zápase, ale aj tri body Žilinskému celku.

Zostavy:
MsHK Žilina: Johanes - Rúfus, Sekáč, Brcko, Harant, Dlouhý, Leško - Kokavec, Škoda, Varga - Jass, Troliga, Krajči - Valášek, Ďuriš, Drevenák - Sýkora, Staňo, Drábek
HK Poprad: Nikkilä - Šterbák, Suchý, Kovačevič, Kramár, Špelda, Kurali, Jáchym - Vandas, Klouda, Hvila - Tomas, Balán, Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Takáč, Gápa, Homa