Main Content

Elitná zostava 12.kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 21. november 2012 14:31 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 12.kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 12.kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným 12. kolom, ktoré nám prinieslo peknú porciu 31 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Willy Caballero (Malaga) - Malaga predĺžila v 12. kole svoju už štvorzápasovú sériu bez výhry, keď v Osasune len remizovala 0:0. My však musíme skonštatovať, že andalúzsky klub môže byť rád aj za tento výsledok, lebo nebyť dvoch dôležitých zákrokov Willyho Caballera v druhom polčase Malaga by odchádzala z Osasuny so sklonenými hlavami a prázdnymi rukami.

OBRANCOVIA

David Navarro (Levante) - Levante si cez víkend pohodlne poradilo s Deportivom La Coruňa, keď nováčika zdolalo 2:0. Na tomto víťazstve má veľký podiel aj defenzíva “Granotas“, ktorej dirigentom bol 32-ročný Španiel David Navarro. Ten vytvoril pred svojim brankárom nepriechodnú stenu.

Federico Fazio (Sevilla) - Sevilla vo nedeľňajšom mestskom derby rozprášila Real Betis vysoko 5:1. Jedným z najlepších hráčov domácich bol stopér Federico Fazio, ktorý strelil v prvom polčase hneď dva góly a udal jasný smer zápasu. Okrem streleckej chuti podal  25-ročný Fazio aj skvelý výkon v obrane.

Jordi Alba (Barcelona)
-  Jordi Alba zas a znova potvrdil svoju dobrú formu, ktorá ho sprevádza už od začiatku sezóny. Talentovaný Španiel aj tento víkend patril k najlepším hráčom Blaugranas, keď svojimi rýchlymi ofenzívnymi výletmi po čiare neprestajne zamestnával defenzívu Zaragozy. Jeho snaha čoskoro priniesla aj svoju odmenu, keď v 16. minúte nahral Lionelovi Messimu na úvodný gól zápasu.

Odporúčame: Elitná jedenástka 12.kola Premier League >>>

STREDOPOLIARI


Jesus Navas (Sevilla) - Člen širšieho kádru španielskej reprezentácie Jesus Navas patril k hlavným postavám svojho tímu pri vysokom víťazstve nad Betisom (5:1) a hoci sa práve on strelecky nepresadil jeho presné a nebezpečné prihrávky robili Betisu po celý zápas vážne problémy.

Joan Verdu (Espanyol Barcelona) - Espanyol tento víkend síce prehral s Valenciou (2:1), no niektorí jeho hráči patrili aj tak k tomu lepšiemu, čo sme mohli tento týždeň na španielskych trávnikoch vidieť. Jedným z nich bol aj stredný záložník Joan Verdú, ktorý aj za nepriaznivého stavu držal stred pola a patril k najnebezpečnejším hráčom hostí.

José Antonio Reyes (Sevilla) – Reyes v posledných rokoch akoby herne stagnoval, no v poslednom kole nám 29-ročný Španiel predviedol, čo v ňom stále drieme. Realu Betis podkúril dvoma gólmi a spolu s Federicom Foziom a Jesusom Navasom patril k najlepším hráčom nielen tohto stretnutia, ale aj celého kola.

Mesut Ozil (Real Madrid) - Zdá sa, že Mesut Ozil pomaly zabúda na horší štart do sezóny, lebo v stretnutí s Athletic Bilbao predviedol presne to, čo sa od neho očakáva. Nemecký záložník v priebehu celého stretnutia patril k najnebezpečnejším hráčom Bieleho baletu, v 30. minúte nahral na gól a v 56. sám jeden strelil.

Odporúčame: Elitná jedenástka 17.kola Corgoň ligy >>>

ÚTOČNÍCI

Lionel Messi (Barcelona)
-  Meno Argentínčana patrí do našej elitnej zostavy už takmer automaticky, keďže Lionel Messi podáva kolo čo kolo stabilne vynikajúce výkony. Inak tomu nebolo ani v 12.-tom pokračovaní tejto sezóny, v ktorom zariadil výhru Barcelony nad Zaragozou (3:1) dvoma gólmi a jednou asistenciou. Messimu patrí neohrozená pozícia kráľa strelcov Primera Division, keď so 17 presnými zásahmi je na čele už o 5 gólov pred Cristianom Ronaldom a sedem pred Falcaom.

Karim Benzema (Real Madrid)
- Meno Karima Benzemu bolo po tomto víkende ospevované hádam vo všetkých väčších futbalových médiách. Výkon, ktorý predviedol francúzsky útočník proti Athletic Bilbao, sme od neho totiž nevideli už poriadne dlho. Karim strelil dva góly (jeden pripísali obrancovi ako vlastný) a na jeden prihral Ozilovi.

Carlos Vela (Real Sociedad)
– Hrdinom dohrávky 12.kola La Ligy medzi Realom Sociedad a Rayom Vallecano (4:0) bol hrotový útočník domácich Carlos Vela, ktorý v priebehu dvoch minút (31.,32.) strelil dva úvodné góly stretnutia, ktorému týmito presnými zásahmi udal jasný smer.