Main Content

Prekvapenia 5. kola LM: Jasná prehra Chelsea, United s mladíkmi podľahli Galatasarayu

štvrtok, 22. november 2012 11:41 | Autor: Ivan Bobošík

Prekvapenia 5. kola LM: Jasná prehra Chelsea, United s mladíkmi podľahli Galatasarayu
Prekvapenia 5. kola LM: Jasná prehra Chelsea, United s mladíkmi podľahli Galatasarayu | zdroj: Ivan Bobošík pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn najväčších prekvapení 5. kola najlukratívnejšej milionárskej súťaže Champions League.

Liga Majstrov pokračovala aj tento týždeň zaujímavými zápasmi. Najväčší šláger utorňajšieho večera sa hral v Juventus Aréne, kde Stará dáma hostila obhajcu trofeje z Londýna. Veľké prekvapenie vzbudila už zostava, ktorú na zápas vyskladal tréner the Blues Roberto di Matteo. FC Chelsea nastúpila až so siedmimi defenzívnymi hráčmi a navyše bez hrotového útočníka, keď na lavičke náhradníkov zostal sedieť aj Fernando Torres. Výsledok tejto defenzívnej taktiky sa hneď prejavil na hre mužstva, ktoré len bránilo a loptu malo veľmi sporadicky. Juventus hral veľmi dobre, koncentrovane a čakal na svoju príležitosť. Tá prišla už v úvodných minútach. Lichsteiner si veľmi dobre zbehol na zadnú tyč kde ale pohotovo zachránil Petr Čech. Celý prvý polčas sa vyvíjal rovnako, domáci držali loptu a hostia sa len presúvali na svojej polovici. Juventusu sa ale trpezlivosť vyplatila keď v 38.minúte skóroval Quagliarela. Hráči the Blues nepredviedli v prvom polčase takmer nič, až na dva ojedinelé brejky, ktoré však gólom neskončili. Polčas tak skončil 1:0 pre domácich a tak všetci určite očakávali, že Chelsea nastúpi do druhého polčasu aspoň s jedným útočníkom, čo sa však nestalo. Obraz hry bol teda aj v druhom polčase rovnaký. Juventusu sa podarilo skórovať aj druhý krát keď sa presadil v 61.minúte Artuto Vidal. Chelsea až potom prestriedala. Na ihrisko prišiel najskôr Victor Moses, po ňom aj Ferdnando Torres. Ani títo dvaja však veľa vody v ofenzíve Chelsea nenamútili a tak keď sa ešte v nadstavenom čase presadil Giovinco, veľké dielo Starej dámy bolo dokonané. Juventus vyhral nad obhajcom trofeje 3:0 a tak sa dostal v tabuľke práve pred svojho súpera.



Na čele E- skupiny sa usadil Šachtar Doneck, ktorý vyhral presvedčivo 5:2 nad dánskym Nordsjaellandom . Druhý je práve spomínaný Juventus Turín a obhajca trofeje FC Chelsea je až na treťom mieste so stratou 2 body na druhé postupujúce miesto. Skupina E je teda prekvapivo zamotaná a rozhodovať o postupujúcich sa bude až v poslednom kole.

Anglickým tímom sa v utorok večer nedarilo. Manchcester United zavítal do pekelného Istanbulu. O tom, že je toto mesto naozaj pekelné sa mohli hráči United presvedčiť už po prílete na letisko do tureckej metropoly, keď im domáci fanúšikovia pripravili naozaj veľkolepé privítanie. Podobne to však vyzeralo aj s hráčmi na ihrisku. Tréner červených diablov sir Alex Ferguson vyrukoval na zápas s mládežníckou zostavou a to sa prejavovalo počas celého zápasu. Domáci  Galatasaray bol jednoznačne lepší tím, hráči mali viac z hry a podarilo sa im aj skórovať keď sa v 53.minúte presadil Yilmaz. Hostia sa počas celého zápasu na nič vážnejšieho nezmohli a tak odchádzajú z Istanbulu bez bodu. To ich však trápiť nemusí, pretože postup z H- skupiny mali istý už pred týmto zápasom. O druhé postupové miesto sa pobije práve spomínaný Galatasaray Istanbul a rumunský CFR Cluj, ktorý vyhral doma s Bragou presvedčivo 3:1.

br />
Celtic nepotvrdil v Lisabone výbornú formu, keď doma porazil španielskeho giganta FC Barcelona a prehral na pôde Benficy Lisabon 2:1. Situácia tak zostáva aj naďalej otvorená keď budú o druhé postupové miesto v G- skupine súperiť práve dva spomínané tými na diaľku. Väčšiu šancu na postup má ale predsa len Celtic, ktorý hostí doma Spartak Moskva. SL Benfica mieri do Barcelony, ktorá má však už postup zaručený a s 12-timi bodmi vedie G- skupinu.

  Ostatné výsledky utorňajšieho večera:
  Spartak M – FC Barcelona 0:3
  BATE Borisov – Lille OSC 0:2
  Valcencia CF – Bayern Mníchov  1:1


V stredu večer zápasy pokračovali a najväčšie predstavenie sa hralo určite v Manchestri kde domáci the Citizens hostili kráľovský Real Madrid. Predstavenie to bolo určite zaujímavé, zápas sa prelínal zo strany na stranu a nezainteresovaní diváci boli určite spokojní s priebehom zápasu. Fanúšikov Man. City ale zmrazil už v 10.minúte Karim Benzema, keď si dobre nabehol na predĺžený center a otvoril tak skóre zápasu. Šance boli na oboch stranách, domácim sa však dlho nedarilo skórovať. Vytúžená chvíľa prišla až v 73.minúte keď v 16-tke fauloval hosťujúci Arbeloa a taliansky rozhodca Gianluca Rocchi odpískal penaltu. Sám faulovaný Sergio Aguero ju aj premenil a domáci tak stále živili šancu na víťazstvo. Hosťujúci Madridčania však zápas už len dohrávali a výsledok 1:1, ktorý im po vylúčení určite stačí si udržali. Manchcester City tak stratil akúkoľvek šancu na postup zo skupiny.
 
Z Déčka teda postupuje Borussia Dortmund, ktorá vyhrala jednoznačne 4:1 na ihrisku Ajaxu Amsterdam a práve spomínaný Real Madrid. O tretie miesto zaručujúce aspoň Európsku ligu sa  pobijú  na diaľku Manchester City s Ajaxom Amsterdam.

Stredajšia noc priala favoritom. Milánske AC vyhralo 3:1 na ihrisku Andrlechtu Brusel a zaistilo si tak postup z C- skupiny.

Situácia v A- skupine je už tiež vyriešená. PSG vyhralo na ihrisku Dynama Kyjev 2:0 a FC Porto porazilo doma Dynamo Záhreb 3:0 . Postupujúcimi sa tak stávajú práve dve spomínané mužstvá, ktoré v stredu večer potvrdili postupové ambície jednoznačnými výhrami.

  Ostatné výsledky zo stredajšieho večera:

  Zenit Petrohrad – Málaga CF 2:2
  Schalke 04 – Olympiakos  1:0
  Arsenal – Montpellier 2:0