Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (22.11.)

štvrtok, 22. november 2012 12:13 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (22.11.)
Správy dňa z anglickej Premier League (22.11.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Roberto Di Matteo, ktorý dostal po utorňajšej prehre s Juventusom (3:0) padáka od vedenia Chelsea, vyhlásil, že odchádza zo Stamford Bridge so zdvihnutou hlavou. ,,Som pyšný na trofeje a úspechy, ktoré sme vybojovali,” vyhlásil taliansky tréner, ktorého neudržala na lavičke The Blues ani skutočnosť, že ako jediný dokázal doviesť Chelsea k triumfu v Lige majstrov.

CHELSEA:
Nástupcom Roberta Di Mattea na lavičke The Blues sa podľa očakávania stáva španielsky tréner Rafael Benitez, ktorý svojho času viedol konkurenčný Liverpool, s ktorým triumfoval v Lige majstrov. Naposledy trénoval taliansky Inter Miláno.

MANCHESTER CITY:
Po včerajšej remíze Manchestru City s Realom Madrid (1:1) je definitívne jasné, že Citizens ani vo svojej druhej sezóne v Lige majstrov nepostúpia do vyraďovacích bojov. Po zápase vyhlásil kormidelník Citizens Roberto Mancini, že jeho tím ešte nemá na to, aby bol schopný triumfovať v tejto náročnej súťaži.

   Dnešné novinky z Primera Division nájdete tu >>>

MANCHESTER CITY
: Na tlačovke po zápase s Realom vyhlásil Mancini okrem iného aj to, že sa nebojí padáka. Verí, že vedenie tímu chápe akou náročnou súťažou je Liga majstrov, pričom poukázal na príklad milionárskej Chelsea, ktorá na svoj vysnívaný úspech v tejto súťaži čakala 10 rokov.

MANCHESTER CITY
: Citizens chcú ponúknuť Dynamu Záhreb až 7 miliónov libier za 16-ročného Alana Halilovića, ktorý je neustále porovnávaný so svojim krajanom Luka Modrićom.

MANCHESTER CITY: Vo včerajšom zápase proti Realu Madrid si poranil koleno kapitán City Vincent Kompany a jeho štart v nedeľňajšom súboji proti Chelsea je otázny.

EVERTON:
Ak sa Evertonu podarí v tejto sezóne skončiť v prvej štvorke a postúpiť do Ligy majstrov belgický záložník Marouane Fellaini je pripravený zostať verný svojmu tímu.

MANCHESTER UNITED: Červení Diabli pripravujú pre PSV Eidhoven ponuku vo výške 14 miliónov libier za 22-ročného holandského záložníka Kevina Strootmana.

ARSENAL:
Možnosť hosťovania Thierryho Henryho v Arsenale možno prekazí jeho zamestnávateľ New York Red Bulls. Riaditeľ amerického klubu sa totiž nechal počuť, že sa mu táto alternatíva vyplnenia voľného času Henryho počas prestávky v MLS príliš nepozdáva a myslí si, že by mal skôr odpočívať.

ARSENAL
: Generálny manažér Schalke 04 Hortst Heldt poprel špekulácie, podľa ktorých by mal po tejto sezóne zmeniť Jaan-Klaas Huntelaar dres a zamieriť do Arsenalu Londýn. Práve naopak očakáva sa, že Huntelaar podpíše novú zmluvu s nemeckým klubom. Holandský kanonier sa totiž nechal dávnejšie počuť, že ak Schalke postúpi do osemfinále Ligy majstrov (čo sa včera podarilo) nebude sa brániť zotrvaniu v klube z Gelsenkirchenu.

TOTTENHAM:
Do zostavy Spurs sa čoskoro vráti Scott Parker, ktorý si doliečil poranenú achilovku. Parker už trénuje s mužstvom a naberá kondíciu.

NEWCASTLE:
Až niekoľko týždňov sa bude musieť Alan Pardew zaobísť bez služieb francúzskeho záložníka Yohana Cabayeho, ktorý musí absolvovať operáciu poranených triesiel.