Main Content

Slováci žiarili v AHL! Našim sa darilo aj v KHL a českej Extralige

pondelok, 26. november 2012 12:33 | Autor: Dávid Lech

Slováci žiarili v AHL! Našim sa darilo aj v KHL a českej Extralige
Slováci žiarili v AHL! Našim sa darilo aj v KHL a českej Extralige | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

Slovenským hokejistom sa v KHL darilo. Zásluhu na tom mali predovšetkým hráči Slovana Bratislava, ktorému sa podarilo zdolať Lokomotiv Jaroslavľ 3:2. Gólmi sa o to zaslúžili Libor Hudáček, ktorý zaznamenal dva presné zásahy a jeden pridal Ľubomír Višňovský, ktorý v tomto zápase plnil rolu kapitána „belasých.“ Gól vsietil aj Tomáš Záborský, ktorý pomohol premeneným samostatným nájazdom nariadeným v 34. minúte svojmu Omsku zvíťaziť na ľade Čeľjabinsku 4:6. Bod za asistencie získali aj Špirko s Mezeiom, hokejisti Jekaterinburgu, ten však doma prehral s Astanou 4:5 po predĺžení. V bráne sa darilo, už tradične, Jaroslavovi Janusovi, ktorý skvelými zákrokmi, ktorých na konci zápasu s Lokomotivom bolo až 39 pomohol svojmu tímu k zisku troch bodov, ktoré majú pre Slovan cenu zlata. Vôbec sa nedarilo Janusovmu kolegovi z Donbassu Doneck Jánovi Lacovi na ktorého smerovali 21 striel a až šesť z nich si našlo cestu za jeho chrbát. Donbass prehral s Kazaňou 6:4.

Tomáš Záborský (Avangard Omsk) – 1 gól
Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 asistencia
Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 asistencia
Libor Hudáček (HC Slovan Bratislava) – 2 góly
Ľubomír Višňovský (HC Slovan Bratislava) -1 gól
Milan Bartovič (HC Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Mário Bližňák (HC Slovan Bratislava) – 2 asistencie
Martin Štajnoch (HC Slovan Bratislava) - 1 asistencia

Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 15 úspešných zákrokov, 6 inkasovaných gólov, 71,4% úspešnosť zásahov
Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava) – 39 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 95,1% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

Aj v zápasoch českej extraligy Slovákom „išlo.“ Darilo sa predovšetkým hokejistom HC Komety Brno – tá zvíťazila nad Libercom 7:3 a v jej drese bodovali štyria Slováci. Skúsený matador Róbert Petrovický sa podieľal na dvoch góloch svojho tímu, o asistenciu si štatistiky vylepšili Jozef Kováčik s Borisom Valábikom a jeden gól vsietil Jozef Malec. V drese hostí sa prezentoval Martin Čakajík jednou asistenciou. Bek František Skladaný pomohol Karlovým Varom jedným gólom k deklasovaniu Českých Budějovic 8:0. Jozef Balej vsietil víťazný presný zásah v dueli Plzeň – Zlín 4:2 a zahanbiť sa nenechali ani Peter Húževka s Jurajom Majdanom. Prvý menovaný prispel dvoma gólovými prihrávkami k vítkovickej výhre 5:0 nad Chomutovom a Majdan sa jednou prihrávkou podieľal na porážke Kladna 5:3 o ktorú sa postaral Litvínov.

Jozef Balej (HC Škoda Plzeň) – 1 gól
František Skladaný (HC Energie Karlovy Vary) – 1 gól
Martin Čakajík (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 asistencia
Róbert Petrovický (HC Kometa Brno) – 2 asistencie
Jozef Kováčik (HC Kometa Brno) – 1 asistencia
Boris Valábik (HC Kometa Brno) – 1 asistencia
Jozef Malec (HC Kometa Brno) – 1 gól
Peter Húževka (HC Vítkovice Steel) – 2 asistencie
Juraj Majdan (HC Verva Litvínov) – 1 asistencia

AHL

Čoraz viac a viac sa darí aj slovenským hokejistom v AHL. Richard Pánik pomohol Syracuse k víťazstvu v Albany 1:4 bilanciou 1+1 a stal sa druhou hviezdou zápasu. Na jeden z dvoch gólov Eberleho v zápase Charlotte – Oklahoma City asistoval Michal Marinčin. V zápase Connecticut – Norfolk 5:2 sa blysol hattrickom útočník Kolarik. Ten však musí byť vďačný za svoj gólový koncert predovšetkým Marekovi Hrivíkovi, ktorý sa prihrávkami podieľal na všetkých jeho góloch a bol vyhlásený, podobne ako Pánik, druhou hviezdou zápasu. Darilo sa aj slovenskému tandemu v službách Grand Rapids Griffins. Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom pomohli svojmu tímu k víťazstvu 1:4 na ľade Peorie, keď prvý menovaný vsietil dva góly a Tomáš Jurčo zaznamenal jeden presný zásah a bol vyhlásený druhou hviezdou zápasu.

Richard Pánik (Syracuse) – 1 gól, 1 asistencia
Michal Marinčin (Oklahoma) – 1 asistencia
Marek Hrivík (Connecticut) – 3 asistencie
Tomáš Tatar (Grand Rapids) – 2 góly
Tomáš Jurčo (Grand Rapids) – 1 gól