Main Content

Torres potrebuje lepšiu podporu od spoluhráčov, tvrdí Benítez

pondelok, 26. november 2012 14:05 | Autor: Patrik Stupinský

Torres potrebuje lepšiu podporu od spoluhráčov, tvrdí Benítez
Torres potrebuje lepšiu podporu od spoluhráčov, tvrdí Benítez | zdroj: Patrik Stupinský pre Sport7.sk, goal.com

Súčasný lodivod londýnskej Chelsea, ktorý prevzal trénerské žezlo po Di Matteovi sa nazdáva, že za pokles streleckej formy Torresa sú zodpovední jeho kluboví spoluhráči.

Fernando prestúpil do Liverpoolu v lete roku 2007 z Atlética Madrid. V tomto období mal o útočníka záujem aj manažér červených Diablov Sir Alex Ferguson, avšak Benítez, vedomý si kvalít španielskeho reprezentanta, bol ochotný poslať do kasy Atlética 26 miliónov eur. Torres na Anfield Road odohral 116 zápasov, v ktorých sa dokázal strelecky presadiť až 72-krát. Španielsky tréner preto nemá žiadne pochybnosti o tom, že ak do neho spoluhráči vložia väčšiu dôveru, Torres môže znovu nájsť svoju stratenú formu a výraznou mierou dopomôcť Chelsea k zisku ďalších titulov.

„Sami môžete vidieť to, že sa naozaj veľmi snaží,“ prezradil Benítez novinárom po bezgólovom zápase s Manchestrom City. 

„Ja si ale myslím,  že ak mu celý tím pomôže vytvoriť si viac šancí, určite bude dávať góly. Nemôžeme predsa od neho očakávať to, že si bude gólové príležitosti vytvárať sám. Preto sa musíme spoločne s hráčmi, ktorých máme k dispozícii pokúsiť o to, aby sme mu na ihrisku čo najviac pomohli strelecky sa presadiť.“

Bezgólová remíza z Manchestrom City môže po predchádzajúcich neúspešných zápasoch, či už v domácej lige alebo Lige Majstrov, opäť dodať tímu Romana Abramoviča potrebnú sebadôvedru a istotu.

   Odporúčame: Vianočné nákupy Romana Abramoviča

Tím v posledných zápasoch nehral na svojej najvyššej možnej úrovni , a taktiež stratil sebadôveru v predošlom zápase Ligy Majstrov. Avšak po tejto nie príliš úspešnej šnúre výsledkov sme v nedeľňajšom zápase dokázali udržať čistý štít, čo je určite pozitívom.“

Tím, akým je Chelsea, má avšak vždy len tie najvyššie ambície. Dokazuje to aj postoj majiteľa klubu, Romana Abramoviča, u ktorého žiaden tréner nevie dňa, ani hodiny. Naposledy sa o tom presvedčil na vlastnej koži aj Di Matteo, ktorého nahradil práve Benítez.

„Samozrejme, že nie som úplne spokojný, pretože som chcel vyhrať. Avšak v Premier League nie je veľa tímov, ktoré sú na vyššej úrovni ako Manchester City.“

Po bezgólovej remíze si obe tímy v tabuľke pohoršili o jedno miesto.  Manchester City prenechal líderskú pozíciu svojím mestským konkurentom United a Chelsea sa zosunula na 4. miesto, keď sa pred nich dokázalo dostať prekvapenie tohto ročníka, West Bromwich Albion.