Main Content

Elitná zostava 13. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 27. november 2012 15:29 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 13. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 13. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 13. kolom, ktoré prinieslo ďalšiu porciu kvalitného futbalu. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Gerhard Tremmel (Swansea City) - S výberom najlepšieho brankára 13. kola sme mali menší problém, lebo viacero gólmanov si udržalo čisté konto a predviedlo porovnateľné výkony, no nakoniec sme sa rozhodli pre pomerne neznámeho Gerharda Tremmela zo Swansea, ktorý v zápase proti Liverpoolu zlikvidoval vyše desať striel The Reds na bránu. Liverpoolčania vystrelili dovedna vyše dvadsaťkrát.

OBRANCOVIA


Pablo Zabaleta (Manchester City)
- Argentínsky pravý obranca patril medzi najlepších hráčov šlágra kola medzi Chelsea a Manchestrom City, pričom niekoľkokrát našiel šikovnými centrami svojich spoluhráčov v šestnástke The Blues a vytvoril im pomerne slušný počet šancí. Smerom dozadu bol taktiež prakticky bezchybný.

David Luiz (Chelsea FC) - Brazílsky stopér Chelsea David Luiz sa v súboji proti majstrovi rozbiehal síce pomalšie, no keď sa rozohral, tak zachránil nespočetne veľa lôpt a ťažké defenzívne situácie riešil jednoduchým a efektívnym odkopom „do bezpečia“, čo sa ukázalo v konečnom dôsledku ako veľmi dobrý ťah.

Matija Nastasič (Manchester City
) - Iba 19- ročný stopér Citizens Matija Nastasič sa na ihrisku prezentoval výkonom ostrieľaného harcovníka a ofenzívni futbalisti Chelsea mali obrovský problém sa cez jeho urastenú postavu presadiť v šestnástke Citizens.

Ashley Cole (Chelsea FC)
- Aj štvrtý člen obrany pochádza z nedeľného šlágra kola. Anglický reprezentant Ashley Cole sa  v prvom zápase pod novým trénerom nemal za čo hanbiť a predviedol výborný výkon, ktorý vyšperkoval odkopom z opustenej brány, keď už bol Petr Čech prekonaný.

STREDOPOLIARI


Gastón Ramirez (Southampton) - Letná posila The Saints, ktorá prišla z Bologne, bola hlavným strojcom pomerne prekvapivého víťazstva proti favorizovanému Newcastlu. Ramirez na prvý gól svojho tímu prihral, pričom na konečných 2-0 po peknej akcii sám zvyšoval.

Darren Fletcher (Manchester United) - Škótsky reprezentant Darren Fletcher sa po ťažkom zranení vrátil do zostavy Manchestru United a v zápase proti QPR patril medzi najlepších hráčov Red Devils pričom na výhre 3-1 sa pričinil jedným presným zásahom po úspešnej štandardnej situácii.

Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - Gareth Bale sa dostáva do vynikajúcej formy , o čom sa v poslednom kole mohol presvedčiť aj londýnsky West Ham. Kohúti vyhrali 3-1, pričom Bale sa trafil raz do čierneho a po celých 90 minút mala defenzíva Kladivárov s týmto waleským tankom obrovské problémy.

ÚTOČNÍCI

Jordi Gómez (Wigan Athletic) - Hviezdou kola sa stal jednoznačne útočník Wiganu Athletic Jordi Gómez, ktorý v zápase svojho tímu s Readingom vsietil hetrik a postaral sa tak o tri body pre The Latics v dramatickom zápase, ktorý skončil 3-2.

Romelu Lukaku (West Bromwich)
- Útočník Chelsea, ktorý je na hosťovaní vo WBA, prišiel na ihrisko v 70. minúte zápasu na pôde Sunderlandu a za 20 minút pobytu na ihrisku stihol na jeden gól prihrať a jeden vsietiť. Stále viac a viac sa preto povráva, že v zime si ho The Blues predčasne stiahnu z hosťovania späť.

Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)
  - Keď chválime Jordiho Gómeza, tak nemôžeme zabudnúť ani na dvojgólového Jermaina Defoea z Tottenhamu, ktorý hral proti West Hamu v malom londýnskom derby výborne a bol prakticky pri všetkom podstatnom, čo sa na ihrisku stalo.