Main Content

11 miliónov eur nestačí ani na Halilovićovu ľavú nohu!

streda, 28. november 2012 14:07 | Autor: Patrik Stupinský

11 miliónov eur nestačí ani na Halilovićovu ľavú nohu!
11 miliónov eur nestačí ani na Halilovićovu ľavú nohu! | zdroj: Patrik Stupinský pre Sport7.sk, foto SITA

11 miliónov eur za 16 ročného futbalistu ? Kedysi by to bolo iba utópiou, avšak dnes je všetko úplne inak. Minuloročný víťaz Premier League, Manchester City, je ochotný takúto transakciu uskutočniť, avšak Dinamu Záhreb sa ešte máli!

Reč je o stredopoliarovi Dinama Záhreb, Alenovi Halilovićovi. Tento mladučký Chorvát je výsledkom práce klubovej akadémie, v ktorej kedysi futbalovo vyrastali hráči ako Luka Modrić, Vedran Ćorluka či Niko Kranjčan. 

Táto špekulácia o možnom prestupe „balkánskeho Messiho“ sa vynorila po tom, čo ho istí ľudia videli pohybovať sa v okolí Etihad Stadium. Športový riaditeľ Dinama Záhreb, Zoran Mamić, však túto informáciu poprel.

„Nemáme žiadnu dohodu s Manchestrom City,“ uviedol Mamić pre chorvátsku tlač. „Nemôžeme sa predsa baviť o niečom, čo sa v skutočnosti nestalo. Avšak finančná čiastka za hráča, ktorú nám chce podľa anglických médií Manchester City ponúknuť, nie je hodná ani toho, aby sme predali jeho ľavú nohu.“

Ako si môžeme na základe odvážneho vyjadrenia Mamića všimnúť, doba je už niekde úplne inde a to aj v rámci futbalu. Avšak, Dinamo Záhreb nie je ani zďaleka jediným klubom, ktorý sa snaží z klubovej pokladnice Manchestru City, ovládaného ropnými magnátmi, vyťažiť čo najviac.

Halilović začínal svoju kariéru v klube Dinama Záhreb, keď v júni roku 2012 podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt. V septembri zažil svoj debut v zápase s Hajdukom Split. Na ihrisko sa dostal ako striedajúci hráč v 80. minúte a prispel k víťazstvu svojho tímu 3-1. Stal sa tak vôbec najmladším hráčom, aký kedy za A tím Dinama Záhreb nastúpil (16 rokov a 102 dní). Okrem iného ma na konte aj iný rekord, keď 10 dní po svojom debute dokázal skórovať, čo ho pasuje do role najmladšieho strelca chorvátskej ligy v celej jej histórii.