Main Content

Analýzy MS 2010 vo futbale: Zápas o 3 miesto: Nemecko - Uruguaj

piatok, 9. júl 2010 22:09 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 vo futbale: Zápas o 3 miesto: Nemecko - Uruguaj
Analýzy MS 2010 vo futbale: Zápas o 3 miesto: Nemecko - Uruguaj | zdroj: SITA

Na krásnom štadióne v Port Elizabeth sa dnes večer odohrá predposledný zápas futbalových majstrovstiev sveta v Juhoafrtickej republike. V dueli o celkové 3. miesto si zmerajú sily porazení semifinalisti Nemecko a Uruguaj.



URUGUAJ - NEMECKO, 10. júla 2010, 20.30

Uruguaj podľahol v semifinále favorizovaným Holanďanom 3-2, pričom stav stretnutia korigoval v nadstavenom čase. Nemecko prehralo v semifinále so Španielskom 1-0. O postupe úradujúcich majstrov Európy rozhodol hlavičkou obranca Španielov Carlos Puyol.

Výber Nemecka obhajuje tretie miesto spred štyroch rokov z domáceho šampionátu. V roku 2006 porazili v zápase o 3. miesto „Ronaldove” Portugalsko 3-1.

Uruguajčania bez ohľadu na výsledok dnešného zápasu zanechali na tohtoročnom svetovom šampionáte vynikajúci dojem. V základnej skupine najprv remizovali so škandalóznymi Francúzmi (0-0), následne deklasovali domácu Juhoafrickú republiku (3-0) a v zápase o prvé miesto v skupine porazili aj Mexiko (1-0). V osemfinále si zmerali sily s Južnou Kóreou. Postupový gól strelil v záverečnej štvrťhodine zápasu Suaréz, ktorý ešte netušil, že bude ústrednou postavou aj štvrťfinálového duelu proti Ghane. Práve na štvrťfinále Uruguaju s Ghanou určite nezabudne celý “čierny” kontinent ešte mnoho rokov. Po remízovom stave v základnej hracej dobe nasledovalo predĺženie, v ktorom spomínaný Luis Suaréz zabránil gólu Ghany úmyselnou rukou na bránkovej čiare. Za tento prečin dostal červenú kartu, napriek tomu však Uruguaj šťastne postúpil do semifinále, keďže Ghaňan Gyan penaltu nepremenil a v nasledujúcom penaltovom rozstrele boli opäť štastnejší Juhoameričania.  Suaréz chýbal Uruguaju v semifinále proti Holandsku pre červenú kartu a to bol jeden z hlavných dôvodov ich prehry. Proti Nemcom sa vráti do zostavy a a tak budú “bledomodrý“ opäť o niečo nebezpečnejší.

Tréner Uruguaju Oscar Tabaréz prisľúbil svojim fanúšikom, že jeho tím bude aj v zápase o tretie miesto bojovať ako o život. Určite tomu môžeme veriť, keďže pre súčasný Uruguaj je už len možnosť hrať o 3. priečku na svete obrovským úspechom, ktorý sa nemusí dlhé roky zopakovať.

Nemci budú mať teda určite oveľa väčší problém s motiváciou. Skvelý vstup do turnaja ich pasoval v jeho závere za najväčšieho favorita, teraz sa musia psychicky zmieriť s tým, že lepší ako spred 4 rokov už nebudú.

V ich úvodnom zápase na MS zdolali Austráliu 4-1. Už vtedy naznačili, že s ich mladým mužstvom treba počítať. Keďže úvod šampionátu nepriniesol mnoho pekných výkonov práve Nemci boli označení už v úvode za najzohratejší tím na turnaji. V druhom zápase ale prišla facka v podobe ich nečakanej prehry proti Srbsku (0-1). Definitívu postupu si museli vydobiť až v treťom zápase proti Ghane, ktorú zdolali 1-0. V osemfinále a v štvrťfinále sme videli doslova fantastické Nemecko. Najprv deklasovali mierne favorizované Anglicko 4-1, a keď následne bez doslova vyprášili Messiho Argentínu 4-0 stali sa zrazu najväčším favoritom šampionátu. V spomínanom semifinále proti Španielsku však ťahali za kratší koniec povrazu, keďže proti „La Fura Roja” nehrali ani zďaleka  tak dobre ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch.

Miroslav Klose, ktorý odohral v tejto sezóne minimum zápasov má na dosah vyrovnanie rekordu v počte gólov jedného hráča na svetových šampionátoch. Už len jeden gól mu chýba na vyrovnanie rekordu Brazilčana Ronalda (15), ak by proti Uruguaju skóroval 2-krát stal by sa historicky najlepším strelcom MS.

Okrem toho je Klose stále aj v hre o najlepšieho strelca týchto MS. Spolu s Davidom Villom zo Španielska a Wesleym Sneijderom z Holandska má na konte 5 strelených gólov. Villa a Sneijder nastúpia v nedeľňajšom finále.

Hoci sa Uruguaju vráti do zostavy skvelý Suaréz možno nebudú môcť počítať s ďalším hviezdnym útočníkom – Diegom Forlánom, ktorý sa zranil v 84. minúte proti Holandsku. Sám Forlán ale verí, že bude pripravený pomôcť svojim k dosiahnutiu veľkého úspechu.

Nemecku sa vráti do zostavy mladík Thomas Muller, ktorý patrí bez diskusie medzi 3 najväčšie mladé hviezdy šampionátu. Práve Mullerova absencia v semifinále bola označená za jeden z hlavných dôvodov ich prehry.

Predpoveď: Známa chobotnica Paul, ktorá doposiaľ tipovala so 100% úspešnosťou výsledky všetkých nemeckých zápasov tipuje víťazstvo Nemecka. K tomuto „názoru” sa prikláňame aj my. Pokiaľ chcete ísť na istotu tipujte výhru Nemcov s kurzom okolo 1,7 – 1,8. Miroslav Klose je blízko k vyrovnaniu historického rekordu Ronalda v počte gólov na MS, preto bude jeho motivácia skórovať ešte väčšia. Ak chcete riskovať vkladajte na to, že Klose strelí gól.

Náš tip:víťazstvo Nemecka (kurz 1,65 na bwin.com)