Main Content

Wenger chce posily, medzi nimi aj Henry!

piatok, 30. november 2012 16:15 | Autor: Patrik Stupinský

Wenger chce  posily, medzi nimi aj Henry!
Wenger chce posily, medzi nimi aj Henry! | zdroj: Patrik Stupinský pre Sport7.sk, foto SITA

Francúzsky manažér Arsène Wenger potvrdil, že sa opäť po roku pokúsi získať na hosťovanie legendu „Kanonierov“ Thierryho Henryho. Taktiež sa vyjadril k tomu, že by rád do svojho tímu priviedol aj dve nové mená.

Ako je už známe, Arsenal prednedávnom podpísal novú zmluvu s firmou Emirates, čo mu vynieslo nemalé množstvo peňazí. Vzhľadom na svoje umiestnenie v tabuľke Premier League, kde sa Arsenal nachádza až na 7. mieste, bude manažér tohto londýnskeho klubu zrejme nútený urobiť v zimnom prestupovom období nejaké zmeny.

„V tomto zimnom prestupovom období budeme tvrdo pracovať, pretože máme k dispozícii nejaké finančné prostriedky,“ prezradil Wenger pre francúzsku televíznu stanicu Bein Sport. „Je možné, že kúpime aj dvoch hráčov, avšak nemôžem vám prezradiť o koho ide.“

Holandskému útočníkovi Klaasovi Janovi Huntelaarovi na konci tejto sezóne vyprší zmluva, ktorú má podpísanú so Schalke 04. Generálny manažér Horst Heldt sa však vyjadril, že nemecký klub doposiaľ nedostal žiadnu konkrétnu ponuku za holandského ostrostrelca. Avšak napriek tomu sa ale nazdáva, že sa Arsenal bude snažiť uspokojiť finančné požiadavky Schalke a získať tak Huntelaara do svojich radov. Na druhej strane si ale taktiež myslí, že Wenger nebude mať na kúpu tohto hráča dostatočné množstvo peňazí.

Neprehliadnite: Top prestupové špekulácie týždňa

„Ak nás niekto 6 mesiacov pred koncom zmluvy Huntelaara osloví a ponúkne nám slušný obnos peňazí, sme ochotní s ním viesť rokovania. Arsenal ale zrejme nemá dostatočný finančný potenciál na jeho kúpu,“ vyjadril sa pre médiá Heldt.

Už dlhšiu dobu sa taktiež špekuluje o možnom krátkodobom hosťovaní Henryho v Arsenale. Minulý rok nastala podobná situácia a Henry neváhal prísť a pomôcť svojmu bývalému klubu, ktorý ako vždy vraví, nosí stále v srdci. Keďže sa sezóna pre Thierryho v americkej MLS už skončila, Wenger sa ho opäť pokúsi získať do svojho tímu.

„Hosťovanie Thierryho je pre nás stále možnosťou, avšak budeme sa snažiť posilniť aj z dlhodobejšieho hľadiska. Henry má talent, o ktorom sníva azda každý. Po prestupe do Arsenalu mu to od začiatku nešlo práve najideálnejšie, avšak neskôr všetkým ukázal, akým skvelým futbalistom v skutočnosti je. Má fantastickú postavu, brilantnú techniku a taktiež aj jeho futbalové zmýšľanie je na vysokej úrovni. To všetko zdobí jeho herný prejav.“

Arsenal a jeho fanúšikov tak zrejme v zime čaká hektické prestupové obdobie, po ktorom budú dúfať v lepšie zajtrajšky.