Main Content

Slováci včera nazbierali v zahraničí 22 kanadských bodov!

sobota, 1. december 2012 10:22 | Autor: Dávid Lech

Slováci včera nazbierali v zahraničí 22 kanadských bodov!
Slováci včera nazbierali v zahraničí 22 kanadských bodov! | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V jedenástich zápasoch KHL sa presadilo deväť slovenských hokejistov z toho siedmi dokázali skórovať. Tomáš Záborský pomohol víťazným gólom v predĺžení svojmu Omsku k víťazstvu nad Astanou 3:2pp. Martin Cibák zaznamenal čestný úspech svojho tímu v dueli Mytišči – Nižnekamsk 3:1. Slovan Bratislava zdolal Novosibirsk 1:2, keď sa o to gólmi pričinili Miklík s Lipianskym a 27 úspešnými zákrokmi aj Janus. Darilo sa aj českému nováčikovi z HC Lev, ktorý zvíťazil v Novokuznecku 2:3 a výraznou mierou sa pod zisk troch bodov podpísal Ľuboš Bartečko, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča svojho mužstva, keď vstrelil jeden gól a na ďalšie dva asistoval.

Tomáš Záborský (Avangard Omsk) – 1 gól
Martin Cibák (Neftechimik Nižnekamsk) – 1 gól
Michel Miklík (HC Slovan Bratislava) – 1 gól, 1 asistencia
Ján Lipiansky (HC Slovan Bratislava) – 1 gól
Michal Sersen (HC Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Andrej Sekera (HC Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk) – 1 gól
Ľuboš Bartečko (HC Lev Praha) – 1 gól, 2 asistencie
Marcel Hossa (HC Lev Praha) – 1 gól
Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava) – 27 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,4% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V českej najvyššej hokejovej súťaži sa presadili piati Slováci, ktorí dohromady nazbierali sedem kanadských bodov. Najvýraznejšie sa presadil útočník Vítkovíc Rudolf Huna, ktorý zaznamenal dva góly a jednu asistenciu ani jeho skvelý výkon však jeho tímu nestačil na víťazstvo a Vítkovice prehrali na ľade Liberca 5:3. Gól vsietil aj matador Róbert Petrovický, ktorý sa gólom podpísal pod víťazstvo svojho Brna nad Spartou Praha 4:2 v ktorej drese sa predstavil aj Marek Hovorka, ktorý si pripísal do štatistík bod za prihrávku. Bod za asistenciu získali aj Jozef Balej s Radovanom Somíkom. Balej pomohol svojej Plzni k víťazstvu 1:2 po shootoutoch na ľade Třinca a Somíkova asistencia pomohla Pardubiciam k zisku troch bodov so Zlínom po výsledku 5:3.

Jozef Balej (HC Škoda Plzeň) – 1 asistencia
Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 asistencia
Róbert Petrovický (HC Kometa Brno) – 1 gól
Marek Hovorka (HC Sparta Praha) – 1 asistencia
Rudolf Huna (HC Vítkovice Steel) – 2 góly, 1 asistencia

Nemecká DEL

V Nemecku sa bodovo presadili traja slovenskí hokejisti. Ivan Čiernik gólom prispel k výhre svojho Hannoveru 4:2 nad Wolfsburgom. Darilo sa aj slovenským hokejistom z Krefeldu, ktorý zdolal na svojom ľade Mannheim 3:2 po predĺžení. V drese domáceho celku sa objavili aj Dušan Milo, ktorý skóroval a Richard Pavlikovský, ktorý zaznamenal jednu gólovú prihrávku.

Ivan Čiernik (Hannover) – 1 gól
Dušan Milo (Krefeld) – 1 gól
Richard Pavlikovský (Krefeld) – 1 asistencia