Main Content

Elitná zostava 15. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 4. december 2012 16:06 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 15. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 15. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 15. kolom, ktoré prinieslo ďalšiu porciu kvalitného futbalu. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov podľa redakcie Sport7.sk.

 

BRANKÁR

Joe Hart (Manchester City)
– Za najlepšieho brankára kola sme už druhýkrát po sebe zvolili Joea Harta z Manchestru City, ktorý síce v zápase s Evertonom raz inkasoval, no v kľúčových momentoch, keď sa zápas lámal dokázal udržať Citizens nad vodou a remíza 1-1 je z veľkej miery aj jeho zásluhou.

OBRANCOVIA

Cesar Azpilicueta (Chelsea FC) - Chelsea odohrala na pôde West Hamu skvelý prvý polčas, no v druhom totálne vyhorela a prehrala 1-3. O vyhorení sa však nedá hovoriť v súvislosti s pravým obrancom Cesarom Azpilicuetom, ktorý hlavne v prvej 45-minútovke prakticky nedával súperom v súbojoch žiadnu šancu a aj v druhej časti hry sa snažil ako mohol, na body to však nestačilo.

James Collins (West Ham)
- V spomínanom zápase musel byť istotne spokojnejší domáci stopér James Collins, ktorý dokázal so svojimi spoluhráčmi v prvom polčase ubrániť viaceré „tutovky“ a v druhom neinkasovať dokonca vôbec.

Daniel Agger (FC Liverpool) - FC Liverpool na Anfield Road zdolal nováčika zo Southamptonu tesne 1-0, pričom hrdinom zápasu bol stopér Daniel Agger, ktorý držal domácu defenzívu nad vodou a taktiež sa stal autorom víťazného gólu.

Nicky Shorey (Reading)
- Reading odohral pravdepodobne proti Manchestru United zápas sezóny a aj keď prehral 3-4, tak jeho hráči si zaslúžia absolutórium. Perfektný výkon predviedol hlavne ľavý obranca domácich Nicky Shorey, ktorý sa súpera nebál, veselo kombinoval a pripísal si 2 gólové prihrávky.

Odporúčame: Elitná jedenástka 19.kola Corgoň ligy


STREDOPOLIARI

Michu (Swansea City) - Labute zo Swansea ošklbali Kanonierov z Arsenalu na ich pôde o všetky body po výhre 2-0, pričom všetko podstatné sa odohralo medzi 88. a 90. minútou, keď sa do čierneho trafil španielsky kanonier Michu a šokoval tak celý Emirates Stadium.

Mohamed Diamé (West Ham) - Mohamed Diamé striedal v dueli s londýnskou Chelsea nevýrazného Tomkinsa a defenzíve The Blues v druhom polčase poriadne zavaril, pričom sa jedným presným zásahom na demolácii favorita aj sám podieľal.

Anderson (Manchester United) - Brazílčan Anderson síce musel v zápase s Readingom striedať pre zranenie ešte pred koncom prvého polčasu, no aj za tých necelých 45 minút toho stihol na ihrisku viac, ako jeho konkurenti z iných zápasov za celý duel. Jeden gól Red Devils sám strelil a celkovo sa prezentoval na ihrisku veľmi vyspelým dojmom. Veľkou škodou pre Andersona je, že ho zranenie vyradilo na štyri týždne mimo hry.

Odporúčame: Elitná zostava týždňa v KHL

ÚTOČNÍCI

Wayne Rooney (Manchester United) - Populárny „Wazza“ v zápase vicemajstra s nováčikom napol sieť za súperovým brankárom dvakrát a obrana Readingu s ním mala problémy po celých 90 minút. Navyše sledovať spoluprácu Rooneyho a Van Persieho musela byť pasia aj pre nezainteresovaného fanúšika.

Carlton Cole (West Ham)
- V prvom polčase zápasu s Chelsea bol Carlton Cole jeden z najslabších hráčov na ihrisku, no po prestávke sa všetko zmenilo. Cole jeden gól dal, na jeden prihral a bol vyhlásený najlepším domácim hráčom zápasu.

Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) -
Jermain Defoe potvrdzuje, že v poslednej dobe si na každý zápas obúva strelecké kopačky. Aj v zápase Fulhamu s Tottenhamom, ktorý Spurs vyhrali 3-0 si pripísal dva presné zásahy a splatil tak dôveru Andrému Villasovi Boasovi.