Main Content

Slováci nazbierali včera v zahraničí 10 kanadských bodov

pondelok, 10. december 2012 08:05 | Autor: Dávid Lech

Slováci nazbierali včera v zahraničí 10 kanadských bodov
Slováci nazbierali včera v zahraničí 10 kanadských bodov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou v KHL si Dinamo Minsk poradilo s lotyšskou Rigou 2:1, no v tomto dueli sa neobjavil ani jeden slovenský hokejista.

AHL


V AHL sa presadil len jeden slovenský hokejista a to Michal Marinčin, bek Oklahomy City. Jeho asistencia však Oklahome nestačila na víťazstvo a prehrala v San Antoniu 4:3.

Michal Marinčin (Oklahoma City) – 1 asistencia

Švajčiarska NLA

Vo Švajčiarsku sa prezentovali dvaja slovenskí útočníci Ivan Čiernik a Richard Pavlikovský presnými zásahmi. Prvý menovaný ku gólu pridal ešte jednu gólovú prihrávku a jeho Hannover zdolal Hamburg 3:2. Pavlikovského Krefeld zvíťazil v Dusseldorfe 1:4 a slovenský forward vsietil jeden gól.

Ivan Čiernik (Hannover) 1 gól, 1 asistencia
Richard Pavlikovský (Krefeld) – 1 gól

Česká Tipsport extraliga

V českej najvyššej hokejovej súťaži sa presadilo 5 slovenských hokejistov. Štyria dokázali skórovať, zvyšný jeden – Radovan Somík si pripísal do štatistík asistenciu, no jeho bod nestačil Pardubiciam k víťazstvu a „pernikári“ prehrali na domácom ľade s Českými Budějovicami 1:3. Nedarilo sa ani Karlovým Varom, ktoré prehrali s Plzňou 1:2. O jediný úspech svojho celku sa postaral Jiří Bicek. Viac sa darilo Lušňákovemu Chomutovu, ktorý zvíťazil na ľade Liberca 1:2 po samostatných nájazdoch aj s prispením spomínaného Patrika Lušňáka. Gólovo sa presadil aj Rudolf Huna, ktorý prispel k zisku troch bodov svojich Vítkovíc s Třincom po výsledku 4:1. Najviac sa darilo Marekovi Hovorkovi, ktorý dvomi gólmi pomohol pražskej Sparte k víťazstvu nad silným Kladnom 6:3.

Patrik Lušňák
(HC Piráti Chomutov) – 1 gól
Jiří Bicek (HC Energie Karlovy Vary) – 1 gól
Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 asistencia
Marek Hovorka (HC Sparta Praha) – 2 góly
Rudolf Huna (HC Vítkovice Steel) 1 gól
Matúš Kostúr (HC Piráti Chomutov) – 31 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,88% úspešnosť zásahov