Main Content

VIDEO: Fanúšikovia Manchestru United a Manchestru City sú úplne rovnakí

pondelok, 10. december 2012 10:30 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Fanúšikovia Manchestru United a Manchestru City sú úplne rovnakí
VIDEO: Fanúšikovia Manchestru United a Manchestru City sú úplne rovnakí | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, youtube.com

Včerajšie derby Manchestru City s Manchestrom United (2:3) malo škaredú dohru. Počas osláv gólu Červených Diablov zasiahla Ria Ferdinanda minca hodená z publika. Tá mu spôsobila tržnú ranu a jeho tvar zaliala krv.

Zápas, ktorému nechýbalo absolútne nič pokazilo len zopár domácich divákov, ktorí neuniesli gól inkasovaný z kopačky kanoniera hostí Robina Van Persieho v 91.minúte. Keď Ferdinanda zasiahla minca, ktorá mu spôsobila poriadnu tržnú ranu na tvári, napätie v publiku sa dalo krájať.



Hráči sa v tom momente zachovali najlepšie ako mohli. Domáci brankár Joe Hart dokonca bránil svojho protihráča Ria Ferdinanda pred rozzúreným fanúšikom, ktorý vybehol na trávnik s úmyslom ešte viac ublížiť zranenému obrancovi United. Pomoc brankára Citizens ešte včera večer vyzdvihol na twitteri samotný Ferdinand, ktorý na svoj účet napísal vystížne "Rešpekt pre Harta!"

Podobný útok zo strany fanúšikov v tomto mestskom derby žiaľ nebol prvý a určite ani posledný. Na podobný incident, len v opačnom prevedení, nemusíme zachádzať do histórie ďaleko. V marci roku 2010 v odvete Fa Cupu trafila na Old Trafforde Craiga Bellamyho do hlavy fľaša, a ako ukazuje video nižšie, walesky reprezentant v službách Manchestru City mal poriadne šťastie, že obišiel bez vážnejšieho zranenia.