Main Content

Elitná zostava 16. kola Premier League podľa Sport7.sk

streda, 12. december 2012 14:34 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 16. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 16. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 16. kolom, ktoré prinieslo ďalšiu porciu kvalitného futbalu. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Petr Čech (Chelsea FC)
- Chelsea síce naoko zvíťazila v Sunderlande poľahky 3-1, no kto sledoval tento zápas videl, že tri body na konte The Blues sú z veľkej miery dielom brankára Petra Čecha, ktorý vychytal niekoľko čistých šancí domácich. Prikrátky bol jedine na krásny gól Adama Johnsona, ktorý však prišiel až za stavu 0-3.

OBRANCOVIA

Pablo Zabaleta (Manchester City)
- Citizens síce prehrali v ostro sledovanom derby s Manchestrom United 2-3, no od zisku aspoň bodu ich delili len sekundy. Na 2-2 pred koncom zápasu expresnou bombou vyrovnával práve Pablo Zabaleta, ktorý patril medzi najlepších hráčov svojho tímu.

Rio Ferdinand (Manchester United) - Rio Ferdinand preukázal v mestskom derby svoje dlhoročné skúsenosti a niekoľkokrát sa neváhal hodiť do strely súpera, respektíve útočníkom City pod nohy. Ferdinand účinkoval aj v kontroverznom okamihu duelu, keď ho po oslavách gólu Van Persieho zasiahla minca z hľadiska do oka a spôsobila mu tržnú ranu.

Gary Cahill (Chelsea FC) - Chelsea vyhrala v ligovej súťaži po vyše mesiaci a pri výhre 3-1 na Stadium of Light predviedol jeden z najlepších výkonov na ihrisku anglický reprezentant Gary Cahill, ktorý viackrát zachránil The Blues od inkasovania.

Sebastian Bassong (Norwich City) - Kremenitý ľavý obranca Norwichu Sebastian Bassong otváral skóre v súboji so Swansea, pričom je jedným z dvoch hráčov Kanárikov, ktorých sme vybrali do zostavy kola. Žlto- zelení predviedli na Liberty Stadium pravdepodobne výkon sezóny a tri získané body sú pre nich úplne zaslúžené.

STREDOPOLIARI


Robert Snodgrass (Norwich City) - Talentovaný Robert Snodgrass odohral v sobotu jedno z najlepších stretnutí svojej kariéry. Jeho Norwich v bláznivej prestrelke zvíťazil nad Swansea na jej ihrisku 4-3, pričom samotný Snodgrass jeden gól dal a na dva ďalšie prihral svojim spoluhráčom.

Mikel Arteta (Arsenal FC) - Španielsky legionár v službách londýnskych Kanonierov skóroval v ťažkom zápase proti Wes Bromwichu Albion dvakrát, vďaka čomu Arsenal zvíťazil 2-0. Malou chybičkou krásy je asi len to, že oba jeho presné zásahy padli po strelách z bieleho bodu.

James Mc Carthy (Wigan Athletic)  - Wigan išiel do zápasu s QPR s tým,  že hocijaký výsledok okrem prehry je prijateľný a remíza 2-2, tak bola pre The Latics pomerne potešiteľná. Najlepším hráčom domácich bol James Mc Carthy, ktorý si hokejovou terminológiou povedané zapísal bilanciu 1+1.

Michu (Swansea City) - Aj keď Swansea podľahlo na domácej pôde Norwichu 3-4, tak španielsky matador Michu opäť potvrdil svoje kvality. Za stavu 0-3 aj 1-4 zdvihol zástavu svojho tímu a s dvoma presnými zásahmi sa stal najlepším hráčom domáceho tímu.

ÚTOČNÍCI


Wayne Rooney (Manchester United) - Hrajúca legenda Manchestru United Wayne Rooney v mestskom derby proti Manchestru City zaznamenal dva z troch gólov svojho tímu a prekonal tak doterajší rekord Bobbyho Charltona, ktorý bol s deviatimi presnými zásahmi doteraz najlepším strelcom Manchestru United v mestských derby s Citizens.

Fernando Torres (Chelsea FC)
- Chelsea sa otriasla z vypadnutia Ligy Majstrov a na ihrisku Sunderlandu predviedla výborný výkon korunovaný víťazstvom 3-1. Suverénne najlepším hráčom na trávniku bol Fernando Torres, ktorý v zápase skóroval dvakrát a pri treťom presnom zásahu jeho tímu sa lopta k Juanovi Matovi odrazila po strele El Nina do spojnice Mignoletovej brány.