Main Content

Elitná zostava 15. kola Primera Division podľa Sport7.sk

štvrtok, 13. december 2012 14:02 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 15. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 15. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným 15. kolom, ktoré nám prinieslo 32 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Willy Caballero (Malaga) - Malaga cez víkend pohodlne zdolala Granadu 4:0, no toto jednoznačne skóre neodpovedá ich výkonu, keďže nebyť vynikajúcich zákrokov brankára Caballera a mizernej koncovky Granady vyzeral by výsledok určite inak. Za znovu získanie štvrtej priečky v tabuľke tak môžu fanúšikovia andalúzskeho klubu ďakovať najmä svojmu brankárovi.

OBRANCOVIA

Carlos Martinéz ( Real Sociedad) -
Nebyť 26-ročného pravého obrancu Carlosa Martinéza Real Sociedad by cez víkend na domácej pôde určite prehral. Martinéz bol po celý zápas spoľahlivý v defenzíve a mimoriadne nebezpečný pri podpore ofenzívnych akcií, čo sa odzrkadlilo v nadstavenom čase, keď vyrovnával na konečných 1:1.

David Navarro (Levante) -  Levante tento víkend udelilo Mallorce výprask v podobe 4 gólov. Jedným z najlepších hráčov na ihrisku bol stopér “Granotes“ David Navarro, ktorý okrem precíznej práci v obrane pomohol aj v ofenzíve, keď v 49. minúte upravoval na 2-0 a o 9 minút neskôr asistoval na posledný gól svojho tímu.

Filipe Luis (Atletico Madrid) - Okrem Malagy a Levante cez víkend herne a najmä gólovo koncertovalo aj Atletico Madrid. “Los Colchoneros“ v tejto sezóne La ligy predvádzajú naďalej vynikajúce výkony, čo sa dá povedať aj o ich obrancovi Filipe Luisovi, ktorý aj v zápase proti Deportivu La Coruňa (6:0) patril k tomu lepšiemu, čo sme mohli na trávniku Vincenteho Calderóna vidieť.

STREDOPOLIARI

Joaquín (Malaga) -
Ďalším hráčom, vďaka ktorému Malaga tento víkend pohodlne zdolala Granadu (4:0) bol domáci krídelník Joaquín, ktorý v 27.minúte otváral skóre duelu a keď sa blížil záver stretnutia asistoval na tretí klinec do rakvy Granady Camachovi. 

Andrés Iniesta (Barcelona) – Real Betis privítal v 15.kole na domácej pôde favorizovanú Barcelonu, ktorá hneď od úvodu duelu naznačila, že si berie domov všetky tri body. Po boku Lionela Messiho bol najlepším hráčom Blaugranas druhý kandidát na Zlatú loptu Andrés Iniesta, ktorý Argentínčanovi asistoval na oba presne zásahy.

Mesut Ozil (Real Madrid)
– Nemecký záložník Realu Madrid Mesut Ozil reaguje na kritiku tým najlepším spôsobom. V stretnutí Pusiniek na pôde Valladolidolidu (2:3) bol najlepším hráčom tímu Josého Mourinha, čo potvrdil aj víťazným gólom z priameho kopu, ktorý mimochodom patrí k tým najkrajším z tejto sezóny Primera Division. Ešte predtým Ozil vyrovnával na priebežných 2-2.

Koke (Atletico Madrid) – Jedným z najlepších hráčov Atlética Madrid pri vysokej výhre nad Deportivom bol mladučký Koké. Len 20-ročný krídelník asistoval na úvodne dva góly zápasu a výraznou mierou sa tak podieľal na vysokej výhre 6-0.

Odporúčame: najlepšia zostava 16.kola Premier League

ÚTOČNÍCI


Lionel Messi ( Barcelona)
– Ako býva zvykom aj uplynulý víkend zariadil argentínsky zázrak výhru Barcelony, keď sa postaral o oba góly do siete domáceho Realu Betis (1:2). 3-násobný držiteľ Zlatej lopty vďaka týmto gólom prekonal 40-ročný rekord legendárneho Nemca Gerda Mullera (85 gólov) v počte strelených gólov v jednom kalendárnom roku. Messi ich mal po duely s Betisom na konte 86 a včera v zápase španielskeho poháru pridal mimochodom ďalšie dva.

Radamel Falcao (Atletico Madrid) – Najväčšia hviezda tohto kola! Kolumbijský bombardér Radamel Falcao predviedol v súboji s nováčikom z La Coruňe nezabudnuteľný výkon, keď v priebehu 44 minút strelil bezmocnému Aranzubiaovi v bráne hostí 5 gólov! Falcaova cena po tomto výkone určite opäť narástla.

Obafemi Martins (Levante)
-  Po nie príliš vydarených anabázach v Rubine Kazaň, Birminghame a Wolfsburgu nigérijsky útočník zdá sa opäť herne ožil. V drese Levante má na svojom konte po tomto kole už 6 gólov, pričom v súboji s Mallorocou herne exceloval. Najprv strelil úvodný gól zápasu, aby v 54.minúte asistoval na pohodlných 3-0 pre Levante.