Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.12.)

štvrtok, 13. december 2012 12:33 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.12.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Agent čílskeho útočníka Alexisa Sancheza Fernando Felicevich poprel špekulácie, podľa ktorých chce jeho klient opustiť Barcelonu. Podľa Felivevicha chce Sanchez ostať v najlepšom klube na svete a nevidí žiadny dôvod na to, aby ho opustil. Zároveň dodal, že záujem o jeho predaj nemá ani Barcelona, ktorá si ho chce udržať.

BARCELONA:
Rekord Lionela Messiho v počte strelených gólov v jedno kalendárnom roku (momentálne ich má 88, cez víkend prekonal 85 gólov Gerda Mullera) začali spochybňovať v Brazílii aj Afrike.  Podľa zambijskej futbalovej asociácie je pravým držiteľom tohto rekordu Godfrey Chitalu, ktorý mal v Zambii v jednom roku streliť 107 gólov. Pár hodín na to sa ozvali aj z brazílskeho klubu Flamengo, ktorý tvrdia, že v roku 1979 ich hráč Zico strelil 89 gólov, čiže o jeden viac ako má momentálne na konte Messi. V Zambii aj Brazílii sú preto pripravení podať na FIFU oficiálny protest voči tomuto rekordu. Či však uspejú je otázne a v prípade Flamenga zrejme aj zbytočné, nakoľko Messi má veľkú šancu údajných 89-gólov Zica v tomto roku ešte prekonať.

REAL MADRID:
Vo včerajšom zápase španielskeho pohára Real Madrid šokujúco prehral na pôde Celty Vigo (2:1) a potvrdil tak, že je momentálne vo veľkej hernej kríze. Po zápase vyhlásil José Mourinho, že ho niektorí jeho hráči veľmi sklamali, ale menovať ich nechce.

Dnešné novinky z Premier League sú tu >>>

REAL MADRID:
V spomínanom súboji s Celtou Vigo sa zranil útočník Pusiniek Karim Benzema, ktorý musel ešte v prvom polčase nútene striedať pre zranený členok. Dĺžka jeho rekonvalescencie je zatiaľ otázna.

REAL MADRID:
Návrat krajného obrancu Marcela do zostavy Realu Madrid sa odhaduje na koniec januára. Marcelo, ktorý patrí medzi kľúčových hráčov Pusiniek, chýba José Mourinhovi už dva mesiace po tom ako si zlomil kostičku v chodidle.

LEVANTE
: Jeden z najchudobnejších klubov španielskej ligy Levante ukazuje, že kvalitný futbal sa dá predvádzať aj bez hviezdnych hráčov. Levante sa podarilo v tejto sezóne postúpiť do osemfinále Európskej ligy a v tabuľke nabitej Primera Division je na krásnom 6.mieste. Pritom v základnej zostave tímu je až 6 hráčov z Valencie, kde klub pôsobí a až 80% súpisky tímu tvoria hráči, ktorých si klub vychoval v mládežníckych tímoch.

SEVILLA:
Prezident Sevilly José Maria Del Nido poprel špekulácie, podľa ktorých by chcelo vedenie klubu prepustiť trénera Michela. Ten má vraj pozíciu v klube mimoriadne pevnú a to napriek tomu, že sa mužstvu po vydarenom vstupe do sezóny absolútne prestalo dariť.

ATLÉTICO MADRID
: V španielskych médiách sa objavili správy o tom, že v zime plánuje Atlético Madrid posilnenie postu krajného obrancu, pretože zdravotné problémy má Filipe a s výkonmi Cismu nie je klub spokojný.