Main Content

Európska liga - 2. predkolo: Bystrica dostala "baňu" od gruzínského Zestofani

štvrtok, 15. júl 2010 21:48 | Autor: TASR

Futbalisti FK Dukla Banská Bystrica prehrali v štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2010/2011 na pôde gruzínského tímu FC Zestafoni 0:3 (0:1).

V 24. min otvoril skóre duelu Dvali, ku ktorému sa v 48. min pridal Dzaria. V 65. min uzavrel gólový účet stretnutia opäť Dvali. Odveta je na programe vo štvrtok 22. júla na štadióne na Štiavničkách v Banskej Bystrici.

Výsledok - štvrtok - Európska liga UEFA 2010/2011 - 2. predkolo (prvý zápas):

FC Zestafoni (Gruz.) - FK Dukla Banská Bystrica (SR) 3:0 (1:0)


Góly:
24. a 65. Dvali, 48. Dzaria, ŽK: 61. Gelašvili, 90.+ Daušvili - 8. S. Savič, 37. Brašeň, 61. Michal Ďuriš, rozhodovali: Viačeslav Banari - Sergej Trofan, Sergiu Besliu (všetci Mold.), 4000 divákov

Zostavy:
Zestafoni: Kvašvadze - Benašvili, Oniani, Daušvili, Chidešeli - Dzaria, Eliava, Babunašvili (30. Apciauri), Grigašvili (79. Pipia) - Gelašvili, Dvali (79. Aladašvili)
B. Bystrica: Boroš - Brašeň, Adámik, Poljovka, S. Savič - Považanec, Pleva - M. Pančík, V. Gajdoš (77. Peter Ďurica), T. Hučko (66. Pich) - Michal Ďuriš

Úvod zápasu sa niesol v réžii domáceho mužstva, ktoré si vypracovalo viacero sľubných príležitostí. V 10. min preveril Boroša v bránke Dukly Dvali, vzápätí neuspel ani Benašvili. V 24. min sa hráči FC Zestafoni ujali vedenia - po rohu futbalistov spod Urpína sa z protiútoku presadil zakončovateľ Jaba Dvali. O desať minút mohol vyrovnať Tomáš Hučko, ale domáceho gólmana neprekonal. V 36. min sa po rohu Saviča oprel do lopty Adámik, Kvašvadzeovu svätyňu však neohrozil. Naopak, v závere prvého dejstva mohol zvýšiť opäť Dvali, v 41. min ale netrafil a o minútu neskôr zachránil Boroš. V 45. min ešte pohrozil Gelašvili, projektil z jeho kopačky sa však medzi tri žrde nezmestil.

FC Zestafoni potvrdil svoju hernú prevahu aj po zmene strán, keď sa v 48. min presadil Irakli Dzaria. V 60. min mohol tretí gól gruzínskeho tímu pridať kapitán Giorgi Oniani, Boroš však zasiahol. O šesť minút neskôr svoj druhý gól v stretnutí zaznamenal Dvali, ktorý dorazil Borošom "vyboxovaný" priamy kop Grigašviliho. V 84. min gólman Banskej Bystrice kryl strelu striedajúceho Aladašviliho.

Hlas:


Karol Marko (tréner Banskej Bystrice): "Góly sme dostali po troch našich chybách. Domáci boli veľmi dobrí ´na lopte´ a rýchli. V ofenzívne sme hrali ustráchane, vytvorili sme si iba jednu šancu pred koncom Mišom Ďurišom. Bolo to veľmi ťažké prostredie. Navyše, taký výkon arbitrov som už dlho nezažil. Rozhodca nás poškodil. S týmto dvojzápasom musíme niečo urobiť, pretože súper je zvládnuteľný. Čaká nás ešte domáce stretnutie, v ktorom budú mať chlapci určite väčšie sebavedomie."