Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (18.12.)

utorok, 18. december 2012 11:47 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (18.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (18.12.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.



ARSENAL
: Hoci sa príchod Thierryho Henryho do Arsenalu na hosťovanie počas prestávky v americkej MLS zdal byť hotovou vecou, najnovšie informácie, ktoré prišli zo zákulisia New York RedBulls hovoria niečo úplne iné. Manažér amerického tímu dokonca vyhlásil, že Arsenal ich klub ohľadom Henryho vôbec nekontaktoval.

ARSENAL: Vo včerajšom dohrávanom zápase 17.kola Premier League vyhral Arsenal na pôde Readingu presvedčivo 2:5. Tri góly strelil Santi Cazorla a žiaril aj Lukas Podolski, ktorý si pripísal na konto jeden gól a dve asistencie. Po zápase pochválil svojich zverencov Arséne Wenger, ktorý vyhlásil, že jeho hráči dokázali svoju mentálnu silu práve v čase, keď ich všetci začali odpisovať.

ARSENAL & NEWCASTLE & LIVERPOOL:
Senegalský útočník Demba Ba možno nakoniec uprednostní prestup do Arsenalu pred Liverpoolom, ktorý ho chce angažovať už od konca letného prestupového termínu. Výkupná klauzula tohto top kanoniera v zmluve s Newcastlom je 7 miliónov libier.

Dnešné novinky z Primera Division sú tu >>>

CHELSEA & EVERTON:
Londýnska Chelsea sa pripravuje na odchod Franka Lamparda a už teraz myslí ako vyplniť prázdne miesto, ktoré po ňom ostane. Opäť sa preto objavujú špekulácie o možnom príchode Marouaneho Fellainiho z Evertonu. Belgický ofenzívny záložník by vraj mohol prestúpiť na Stamford Bridge za 20 miliónov libier.

CHELSEA
: Vyššie spomínaný Frank Lampard začína byť blížiacim sa prestupovým termínom čoraz častejšie spájaný  s rôznymi klubmi. Minule sme vás informovali o možnosti jeho odchodu do Queens Park Rangers. Najnovšie sa však hovorí o prestupe do francúzskeho Monaka, ktoré vraj má oňho veľký záujem.

EVERTON
: Tréner Evertonu David Moyes sa bude musieť tri zápasy zaobísť bez služieb najlepšieho hráča tímu Marouaneho Fellainiho, ktorý bol potrestaný anglickou futbalovou asociáciou za úder hlavou do tela Shawcrossa zo zápasu so Stoke.

MANCHESTER CITY:
Mario Balotelli nesúhlasí so svojim trestom 340 tisíc libier, ktorý dostal od vedenia Manchestru City za viacnásobné porušenie disciplíny. Balotelli sa odvolal proti trestu najprv vo svojom klube, no keď neuspel spoločne so svojim právnikom urobili odvolanie priamo na anglickú futbalovú asociáciu, ktorá sa bude problémom zaoberať.

MANCHESTER CITY
: Joleon Lescott sa v tejto sezóne neteší príliš veľkej dôvere od trénera Roberta Manciniho a je možné, že v zime zamieri na polročné hosťovanie, aby nestratil hernú prax.

LIVERPOOL:
Anglické periodika v priebehu posledného dňa špekulovali o možnom príchode ofenzívneho záložníka Valencie Sofianeho Feghouliho. 22-ročný krídelník je aj v centre pozornosti PSG.

QUEENS PARK RANGERS:
Nicolas Anelka, ktorý pred dvoma sezónami hrával za Chelsea, sa rozhodol odísť z čínskeho klubu Šanghai Shenhua a chcel by sa vrátiť do špičkovej európskej súťaže. Francúzsky kanonier by tak údajne mohol už v januári posilniť Queens Park Rangers.

NEWCASTLE:
Vedenie Newcastle United podľa anglických médií pokročilo v súvislosti s rokovaniami o prestupe Loica Rémyho z Olympique Marseille. Straky vraj plánujú ponúknuť za 25-ročného francúzskeho útočníka, ktorý je aj v centre pozornosti Chelsea, Tottenhamu či Queens Park Rangers, 10 miliónov libier.

NORWICH:
Ôsmy tím Premier League Norwich City sa bude možno musieť niekoľko zápasov zaobísť bez služieb útočníka Granta Holta, ktorý si cez víkend poranil stehenný sval.