Main Content

Žreb 8-finále Ligy majstrov: Real Madrid si to rozdá s Manchestrom United!

štvrtok, 20. december 2012 12:43 | Autor: Martin Gregor

Žreb 8-finále Ligy majstrov: Real Madrid si to rozdá s Manchestrom United!
Žreb 8-finále Ligy majstrov: Real Madrid si to rozdá s Manchestrom United! | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Dlho očakávaný žreb osemfinálových dvojíc Ligy majstrov sa uskutočnil dnes od 11.30 v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone. Už pri pohľade na rozdelenie v košoch bolo jasné, že sa dočkáme viacerých šlágrov.

Osud chcel, aby už v 8-finálovom stretnutí na seba narazili dva tímy z úzkej skupiny najväčších favoritov na celkový triumf Manchester United a Real Madrid. Mimoriadne prestížny duel, v ktorom narazí hviezdny Cristiano Ronaldo na svoj bývalý klub priláka pre televízne obrazovky nepochybne nespočetný dav fanúšikov.

V sále počas žrebovania bolo poriadne rušno ešte raz, keď Barcelone prisúdil žreb vždy silné AC Miláno. Hoci sa Rossoneri v úvode sezóny herne trápili v Lige majstrov potvrdili svoje kvality a na jar budú pre dominantnú Barcelonu určite ťažkým sústom.

Ďalším nepochybne zaujímavým súbojom bude konfrontácia Arsenalu s Bayernom Mníchov. Pri pohľade na súčasné výkony oboch tímov sú Nemci veľkým favoritom, no do jari sa môže veľa zmeniť. Arsenal vraj plánuje počas januára veľké nákupy najmä do ofenzívy.

Žiadna dvojica možno s výnimkou Juventusu proti Celticu Glasgow nemá jasného favorita. Aj preto bude sledovanie osemfinálových zápolení v Champions League prvým veľkým futbalovým sviatkom v roku 2013.    

Prvé zápasy osemfinále sa hrajú 12., 13., 19. a 20. februára, odvety 5., 6., 12. a 13. marca 2013.

Žreb osemfinálových dvojíc

Galatasaray – Schalke 04
Celtic – Juventus
Arsenal – Bayern Mníchov
Shakthat Donetsk – Borussia Dortmund
AC Miláno – FC Barcelona
Real Madrid – Manchester United
Valencia – Paris Saint Germain
FC Porto - Malaga