Main Content

V KHL štyri a v Čechách 5 slovenských bodov

sobota, 22. december 2012 10:48 | Autor: Dávid Lech

V KHL štyri a v Čechách 5 slovenských bodov
V KHL štyri a v Čechách 5 slovenských bodov | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V deviatich zápasoch KHL sa bodovo presadili štyria slovenskí hokejisti a do štatistík sa zapísali aj dvaja brankári. Gólovo sa presadili traja Slováci. Ľuboš Bartečko pomohol jedným gólom svojmu Levu k vysokej výhre 6:1 nad Ufou. Bek Dominik Graňák sa podpísal pod víťazstvo Dynama Moskva na ľade Novokuznecku 2:4 a gól Ivana Švárneho zabezpečil „belasým“ jeden bod pri prehre s Nižnekamskom 1:2 po nájazdoch. Veľkú zásluhu na zisku jedného bodu má brankár Jaroslav Janus, ktorý pustil za svoj chrbát len jednu strelu a pripísal si 43 úspešných zákrokov. Do brány sa včera postavil aj Ján Laco. Ten však nezabránil prehre Donbassu Doneck s Astanou 2:4.

Ľuboš  Bartečko (HC Lev Praha) – 1 gól
Dominik Graňák (Dynamo Moskva) – 1 gól
Ivan Švárny (HC Slovan Bratislava) – 1 gól
Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 36 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 92,3% úspešnosť zásahov
Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava) – 43 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97,7% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

V českej Tipsport extralige sa presadili piati slovenskí hokejisti.  Vo vzájomnej konfrontácii sa stretli Miroslav Zálešák z Chomutova a Michal Lukáč z Kladna. Kladno zvíťazilo na ľade Chomutova 5:2 a bodovo sa presadili obaja spomínaní hráči. Miroslav Zálešák si pripísal jednu asistenciu, Michal Lukáč upravoval v 60. minúte skóre na konečných 2:5. Gól sa podarilo vsietiť aj Vladislavovi Balážovi. Ten odštartoval skvelý obrat Litvínova, ktorý prehrával v Karlových Varoch 2:0, prišla však 23. minúta a gól prešovského rodáka, vďaka ktorému znížil na rozdiel jedného gólu a podpísal sa tak pod víťazstvo svojho klubu 2:3. V zápase Brno – České Budějovice (2:3pp) sa zrodili dva slovenské kanadské body. V drese domácich sa presadil Róbert Petrovický, ktorý v 24. minúte otváral skóre zápasu. Bod za asistenciu si pripísal do štatistík aj Rastislav Dej, útočník hostí.

Miroslav Zálešák (HC Piráti Chomutov) – 1 asistencia
Michal Lukáč (HC Rytíři Kladno) – 1 gól
Vladislav Baláž (HC Verva Litvínov) – 1 gól
Róbert Petrovický (HC Kometa Brno) – 1 gól
Rastislav Dej (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia