Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.12.)

nedeľa, 23. december 2012 13:36 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.12.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Tréner Barcelony Tito Vilanova po úspešnej operácií rakovinového nádoru slinných žliaz včera opustil nemocnicu a odišiel do domácej liečby. Teraz ho čaká šesť týždňov chemoterapie a rádioterapie.   Viac informácií tu >>>

REAL MADRID & BARCELONA: Podporu pre Tita Vilanovu vyjadrili aj hráči Realu Madrid, ktorí pred včerajším zápasom s Malagou mali na tričkách nápis “Animo Tito“ (v preklade “skoré uzdravenie Tito“).

BARCELONA: Argentínčan Lionel Messi skóroval aj v poslednom tohtoročnom zápase, keď v duely na pôde Valladolidu uzavrel skóre zápasu na konečných 1-3 v prospech Blaugranas. Pre Messiho to bol 91 gól v tomto kalendárnom roku a 40-ročný rekord Gerda Mullera tak vylepšil o 6 presných zásahov. 

BARCELONA:
Barcelona sa trochu prekvapujúco dohodla s brankárom Pintom na predĺžení kontraktu. Podľa novej zmluvy by mal byť Pinto hráčom Barcelony minimálne do konca sezóny 2013/2014.

Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>

REAL MADRID: Podľa najnovších informácii by sa mohol v blízkej dobe sťahovať zo Santiago Bernabeu argentínsky útočník Gonzalo Higuain, ktorý je už dlhšiu dobu pre Josého Mourinha len alternatívou za Karima Benzemu. Podľa španielskych médií o Argentínčana prejavil záujem Juventus Turín.

REAL MADRID: Po včerajšej prehre Realu Madrid na pôde Malagy (3:2) vyhlásil José Mourinho na tlačovej konferencií, že sa o svoje miesto na lavičke Pusiniek nebojí.

REAL MADRID: Britskými periodikami prebehla zaujímavá správa, s ktorou ako prvý prišiel plátok Sun on Sunday. Ten tvrdí, že Cristiano Ronaldo by sa po tejto sezóne rád vrátil do Manchestru United, pokiaľ by si ho United mohli dovoliť angažovať.

MALAGA: Okrem včerajšej výhry nad Madridom prišla do andalúzskeho klubu ďalšia dobrá správa. Podľa talianskeho denníka Tuttosport, ktorý organizuje anketu Golden Boy (najlepší hráč do 21 rokov) je najlepším mladíkom na starom kontinente záložník Malagy Isco. Talentovaný Španiel v tejto ankete predbehol útočníka AC Miláno El Shaarwya a brankára Atlética Madrid Thibauta Courtoisa.

INÉ: Tréner španielskej reprezentácie Vincente del Bosque prezradil novinárom, že po ukončení spolupráce so španielskym národným tímom nebude už trénovať žiadny iný klub a odíde do dôchodku.