Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (25.12.)

utorok, 25. december 2012 10:51 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (25.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (25.12.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Tréner The Reds Brendan Rodgers si uvedomuje dôležitosť Stevena Gerrarda pre Liverpool a preto trvá na tom, aby už teraz začali jednania o predĺžení kontraktu s touto klubovou ikonou. Súčasná zmluva vyprší Gerrardovi po budúcej sezóne.

LIVERPOOL & CHELSEA: P
odľa anglických médií Daniele Sturridge už absolvoval lekársku previerku v Liverpoole a nič nebráni jeho prestupu z Chelsea na Anfield Road. K transferu sa však obe strany pred začiatkom januárového prestupového termínu len veľmi neradi vyjadrujú. Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers poznamenal, že kým nie je nič hotové nechce o tom hovoriť.

CHELSEA & WEST BROMWICH:
Belgická nádej FC Chelsea Romelu Lukaku, ktorý v tejto sezóne hosťuje vo West Bromwich Albion, sa nechal počuť, že by veľmi rád ostal vo W.B.A. aj v budúcej sezóne. Lukaku to odôvodňuje tým, že vo svojom veku potrebuje čo najväčšiu zápasovú prax, ktorej by sa v nabitom kádri Chelsea asi nedočkal.

CHELSEA:
Frank Lampard odohral prosti Aston Ville svoj jubilejný 500-tý zápas za Chelsea, v ktorom strelil 130-tý gól, ktorým sa odpútal na prvej priečke strelcov klubu od Bobbyho Tamblinga (129 gólov). Napriek tomu po zápase povedal, že nevie, či ostane v Chelsea aj v budúcej sezóne. Ako je známe klub mu podľa britských plátkov nechce ponúknuť viac než ročné predĺženie kontraktu, pričom Lampard by rád podpísal viacročnú zmluvu.

CHELSEA
: Napriek vysokej výhre Chelsea nad Aston Villou (8:0) prízvukuje tréner The Blues Rafa Benitez, že jeho zverenci majú stále čo zlepšovať. ,,Vidím pár veci, v ktorých by sme sa mali zlepšiť a hovorím to s vedomím, že sme strelili osem gólov,” povedal španielsky kouč po rekordnom víťazstve.

TOTTENHAM & CHELSEA:
Podľa britských periodík sa v hľadáčiku Chelsea ocitol Assou-Ekotto z Tottenhamu. Obranca Spurs však odchod z White Hart Lane dementoval a odkázal, že chce dodržať zmluvu, ktorá mu končí až po sezóne 2014/2015.

TOTTENHAM:
Zajtra čaká Tottenham zápas s Aston Villou. Tréner Spurs André Villas-Boas však ešte nevie, či bude môcť počítať so službami Clinta Dempseyho, ktorého naďalej trápia problémy  s trieslami.

MANCHESTER UNITED:
Alex Ferguson zrejme nebude môcť ani medzi sviatkami počítať so službami obrancu Rafaela, ktorý už vynechal predchádzajúce dva zápasy pre problémy so stehenným svalom.

SWANSEA
: Waleský klub sa chce v zime posilniť a v hľadáčiku skautov Swansea sa ocitol 25-ročný útočník Celty Vigo Iago Aspas.

SWANSEA
: Ofenzívny stredopoliar Swansea Michu, ktorý prekvapujúco kraľuje rebríčku strelcov Premier League s 13 gólmi, upútal svojimi skvelými výkonmi pozornosť trénera španielskej reprezentácie Vincente Del Bosqueho, ktorý mu sľúbil, že ho pozve na najbližší reprezentačný zraz La Furia Roja.