Main Content

Ružička a Radivojevič pomohli Spartaku k výhre. Lacov výkon Donbassu nestačil.

piatok, 28. december 2012 09:48 | Autor: Dávid Lech

Ružička a Radivojevič pomohli Spartaku k výhre. Lacov výkon Donbassu nestačil.
Ružička a Radivojevič pomohli Spartaku k výhre. Lacov výkon Donbassu nestačil. | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

V troch dueloch KHL sa presadili dvaja slovenskí hokejisti. Bodovo sa dokázali zviditeľniť útočníci Spartaku Moskva Štefan Ružička a Branko Radivojevič. Ich Spartak Moskva vyhral na ľade Čechova 3:4 po samostatných nájazdoch, keď kapitán Spartaka Radivojevič zaznamenal jednu asistenciu a Štefanovi Ružičkovi sa podarilo v 34. minúte skórovať. Do brány Donbassu Doneck sa postavil Ján Laco, no ten nedokázal zabrániť prehre svojho tímu na ľade Minsku 3:1.

Štefan Ružička (Spartak Moskva) – 1 gól
Branko Radivojevič (Spartak Moskva) – 1 asistencia
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 20 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 86,9% úspešnosť zásahov

AHL

V siedmich zápasoch AHL na ľad vykorčuľovali len dvaja slovenskí hokejisti – Richard Pánik a Marek Hrivík. Prvý menovaný sa bodovo nepresadil, no jeho Syracuse vyhralo v Binghamtone 3:5. Marek Hrivík sa naopak z víťazstva neradoval. Slovenský útočník síce vsietil gól a na jeden prihral, no ani to nestačilo jeho tímu na zisk bodov, keď Brigdeport porazil Connecticut 5:2.

Marek Hrivík (Connecticut) – 1 gól, 1 asistencia