Main Content

Elitná zostava 19. kola Premier League podľa Sport7.sk

piatok, 28. december 2012 16:55 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 19. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 19. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala po Vianociach 19.kolom. Prinášame vám elitnú zostavu podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Simon Mignolet (AFC Sunderland)  - Najlepším brankárom 19. kola sa v našom ponímaní stal belgický gólman Sunderlandu Simon Mignolet, ktorý podal proti majstrovi vynikajúci výkon a jeho mužstvo sa nakoniec na domácom Stadium of Light radovalo z veľmi cennej výhry 1-0.

OBRANCOVIA


Sasha Riether (Fulham FC) - Fulhamu sa na Štefana síce príliš nedarilo, keď na Craven Cottage len remizoval s nováčikom zo Southamptonu 1-1, no to neplatilo o skúsenom krajnom obrancovi Sashovi Rietherovi, ktorý podal nadpriemerný výkon, ktorý vyšperkoval gólovou asistenciou na Berbatova. 

Phil Jagielka (Everton FC) 
- Everton v tento sviatočný deň hostil nebezpečný Wigan, no Karamelky nakoniec vyhrali 2-1, pričom jeden z gólov domácich v Goodison Parku strelil stopér Phil Jagielka, ktorý nakoniec svojmu mužstvu zabezpečil nečakanou ofenzívnou aktivitou dôležité tri body.

Carlos Cuellar (Sunderland)
– Veľkou mierou sa na nečakanej výhre Sunderlandu nad Manchestrom City (1-0) podieľal domáci stopér Carlos Cuellár, ktorý v strede obrany nedovolil žiadne nebezpečenstvo pre svojho brankára Mignoleta. Skvelý výkon okorenil aj asistenciou na víťazný gól Johnsona. 

Patrice Evra (Manchester United)
- Patrice Evra začína byť hrdinom Manchestru United. Skóroval už v druhom zápase za sebou, pričom bol to práve on, kto svojím presným zásahom zdvihol zástavu domáceho celku. Red Devils napokon aj vďaka Evrovi zdolali Straky po dramatickom priebehu 4-3.

STREDOPOLIARI

Adam Johnson (AFC Sunderland)
- Adam Johnson, ktorý len nedávno prestúpil z Manchestru City do Sunderlandu, pretože pre Roberta Manciniho nebol dosť dobrý, v 19. kole skóroval práve proti Citizens a jeho gól bol dokonca víťazný. Nepochybujeme o tom, že po zápase bol najšťastnejším mužom domácich práve on. 

David Luiz (Chelsea FC)
- David Luiz sa na pozícii defenzívneho stredopoliara Chelsea rýchlo udomácňuje a kto vie možno sa už na stopérsky post už nikdy nevráti. Jeho výkon zo zápasu proti Norwichu dokonca niektorí prirovnali k výkonom Xabiho Alonsa z Realu Madrid. 

Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
- Waleská hviezda Tottenhamu Hotspur Gareth Bale bol najvýraznejšou postavou celého 19. kola Premier League. Tottenham vyhral na pôde Aston Villy vysoko 4-0, pričom Bale si zapísal hetrik a defenzíva The Villans bola proti jeho výpadom po krídle absolútne bezradná.

ÚTOČNÍCI


Jonathan Walters (Stoke City)
- FC Liverpool cestoval na zápas proti Stoke s vidinou víťazstva, no nakoniec bolo všetko inak.  Domáci Hrnčiari odohrali skvelý zápas, ktorý korunoval útočník Jonathan Walters, ktorému sa podarilo do siete Pepeho Reinu skórovať dvakrát, čím prispel k výhre svojho mužstva 3-1.

Chicharito (Manchester United)
- Útočník Manchestru United Javier Hernandez dostal v zápase proti Newcastlu United pre Rooneyho zranenie príležitosť hneď od úvodu zápasu, pričom v stretnutí spálil hneď niekoľko veľkých šancí. V nadstavenom čase sa mu však podarilo konečne skórovať a stal sa hrdinom. 

Juan Mata (Chelsea FC)
  - Chelsea sa podarilo vyhrať veľmi ťažký zápas na pôde Norwichu, keď domáci veľmi dobre bránili a na ťažkom teréne sa technickej Chelsea veľmi zle kombinovalo. O zisku troch bodov pre The Blues rozhodol pekným gólom spoza hranice šestnástky Juan Mata.