Main Content

KHL: Kudroč skóroval, Špirko, Surový a Hossa asistovali

pondelok, 31. december 2012 13:29 | Autor: Dávid Lech

KHL: Kudroč skóroval, Špirko, Surový a Hossa asistovali
KHL: Kudroč skóroval, Špirko, Surový a Hossa asistovali | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

 

KHL

Včerajšie zápasy KHL priniesli 5 kanadských bodov Slovákov. Asistenciou sa prezentoval Rastislav Špirko z Jekaterinburgu. Jeho tím však prehral na domácom ľade s Novokuzneckom 3:4 po predĺžení. Ani pražský Lev nedokázal získať body v Petrohrade. Domáce SKA zvíťazilo 5:3, v drese hostí dve asistencie zaznamenal Marcel Hossa, jednu gólovú prihrávku pridal Tomáš Surový. Gól sa podarilo vsietiť Kristiánovi Kudročovi, ktorý sa strelecky presadil v 29. minúte stretnutia Čeľjabinsk – Novosibirsk v ktorom jeho celok zvíťazil 2:3 po samostatných nájazdoch.

Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 asistencia
Marcel Hossa (HC Lev Praha) – 2 asistencie
Tomáš Surový (HC Lev Praha) – 1 asistencia
Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk) – 1 gól

Česká Tipsport extraliga

V českej Tipsport extralige sa bodmi blyslo šesť slovenských hokejistov. Až trio Slovákov z Karlových Varov sa presadilo v dueli s Kometou Brnou, keď ku hladkému víťazstvu 7:0 prispel gólom Martin Grundling a bod za asistenciu si do štatistík pripísali Jiří Bicek a Michal Grman. Tri slovenské body sa zrodili aj v zápase Litvínova s Libercom, keď v drese domácich sa strelecky presadil Juraj Majdan a gólovú prihrávku zaznamenal Ján Brejčák. Na strane hostí vsietil gól Peter Galamboš, no ten nepomohol Libercu k bodom, keď Verva zvíťazila 5:2.

Jiří Bicek (HC Energie Karlovy Vary) – 1 asistencia
Michal Grman (HC Energie Karlovy Vary) – 1 asistencia
Martin Grundling (HC Energie Karlovy Vary) – 1 gól
Juraj Majdan (HC Verva Litvínov) – 1 gól
Ján Brejčák (HC Verva Litvínov) – 1 asistencia
Peter Galamboš (HC Bíli Tygři Liberec) – 1 gól

AHL

V AHL sa bodovo presadil iba jeden Slovák a to útočník Grand Rapidsu Tomáš Tatar, ktorého asistencia nestačil na víťazstvo a farma Detroitu Red Wings podľahla Torontu 1:3. 

Tomáš Tatar (Grand Rapids) – 1 asistencia