Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.1.)

utorok, 1. január 2013 13:15 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.1.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Tréner španielskej reprezentácie Vincente Del Bosque sa opätovne vyjadril k tomu, kto by mal podľa neho vyhrať prestížne ocenenie Ballond dOr za rok 2012, ktoré sa tradične udeľuje najlepšiemu hráčovi sveta. Podľa bývalého kormidelníka Realu Madrid by mal Zlatú loptu vyhrať jeho krajan Andrés Iniesta, ktorý je podľa neho hnacím motorom Barcelony aj reprezentácie.

BARCELONA: Britský denník Daily Mail informoval o tom, že katalánska Barcelona odmietla ponuku Liverpoolu na hosťovanie Davida Villu do konca tejto sezóny. Súčasťou zmluvy o hosťovaní mala byť klauzula, podľa ktorej by Liverpool mohol Villu kúpiť v lete za 25 miliónov eur.

REAL MADRID:
Ďalším hráčom, pre ktorého je pripravená nová zmluva s Bielym baletom je Xabi Alonso. Španielsky záložník sa však do jej podpisu príliš neženie, keď sa pred novinármi nechal počuť, že na jednanie o novej zmluve ešte nie je správny čas.

REAL MADRID:
V kuloároch sa klebetí o tom, že vedenie Realu Madrid oznámilo Tottenhamu, že mu je pripravené ponúknuť 65 miliónov eur za služby waleského záložníka Garetha Balea.

ATLETICO MADRID: Podľa prestížneho futbalového portálu goal.com predložil včera večer tréner Arsenalu Arséne Wenger prvú oficiálnu ponuku za služby španielskeho útočníka Atletica Madrid Adriána. Wengerova ponuka mala mať hodnotu 12 miliónov eur.

VALENCIA: Portál zaoberajúci sa španielskym futbalom (Inside Spanish Football) informuje, že Netopieri plánujú za 2 milióny eur vykúpiť portugalského útočníka Ricarda Quaresmu z Besiktasu Istanbul.