Main Content

Elitná zostava slovenskej Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (23.-30.12.)

streda, 2. január 2013 11:51 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava slovenskej Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (23.-30.12.)
Elitná zostava slovenskej Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (23.-30.12.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulého týždňa podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Miroslav Lipovský (HK 36 Skalica)
Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 77 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 1 gól na zápas, 97,4% úspešnosť zásahov

Skúsený brankár v službách Skalice sa v poslednom týždni pred Silvestrom doslova zaskvel, keď svojmu tímu vychytal 2 víťazstvá. V piatkovom stretnutí pomohol 40 zákrokmi k víťazstvu na ľade silnej Nitry 1:4. V nedeľu Záhoráci deklasovali Martin 7:1 a Lipovský si v zápase pripísal 37 úspešných zákrokov a za svoj chrbát prešla len jedna strela z hokejky Markoviča. Brankár Skalice si tak udržal skvelú 97,4 percentnú úspešnosť zásahov a stal sa brankárom našej Elitnej zostavy pre uplynulý týždeň.

Obrancovia


Martin Chovan (HC Košice)
Bilancia týždňa: 0+3

26-ročný obranca Košíc sa do našej Elitnej zostavy prebojoval po tom, čo v dvoch zápasoch zaznamenal tri kanadské body. Všetky body získal za asistencie v nedeľňajšom súboji s Nitrou. Vicemajster z Košíc zvíťazil 5:2 aj s prispením Martina Chovana, ktorý okrem iného asistoval aj na rozhodujúci gól Marcinka z 22. minúty.

Martin Vyrúbalík (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 0+4

Spoločnosť Martinovi Chovanovi robí bek Skalice Martin Vyrúbalík, ktorý je jedným zo štyroch hráčov v našej tohto týždennej Elitnej zostave. Tomu sa podobne ako Chovanovi darilo predovšetkým prihrávať na góly, keď si z dvoch zápasov odniesol peknú bilanciu 0+4. Hattrick asistencií zaznamenal Vyrúbalík v stretnutí s Nitrou, keď sa tak výrazne podpísal pod víťazstvo 1:4. Štvrté „áčko“ v týždni zaznamenal v dueli s Martinom, keď prihrával na šiesty gól Skalice pri jednoznačnej výhre 7:1.

Útočníci

Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica)
Bilancia týždňa: 3+1

Hrajúca slovenská hokejová legenda naďalej podáva výkony na ktoré sme u nej zvyknutý. Jeden presný zásah si pripísal v spomínanom dueli pod Zoborom a dvomi gólmi a jednou asistenciou pomohol svojmu tímu v pohodlnému víťazstvu nad Martinčanmi 7:1.

René Školiak (HK 36 Skalica)
Bilancia týždňa: 1+4

Dvorný nahrávač Žigmunda Pálffyho a skalická stálica René Školiak sa stal najproduktívnejším hráčom týždňa s bilanciou 1+4. Skórovať sa podarilo centrovi prvého skalického útoku v Nitre, keď ku svojmu gólu pridal ešte dve prihrávky a patril medzi najlepších mužov zápasu. Ďalšie dve asistencie pridal 33-ročný skúsený forward v dueli s Martinom.

Jaroslav Markovič (MHC Mountfield Martin)
Bilancia týždňa: 2+2

Martinský útočník sa do našej Elitnej zostavy prebojoval napriek tomu, že jeho tím nevyhral ani jeden zápas. Útočník, ktorý nedávno nastúpil do svojho 400. zápasu v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži však patrí medzi opory svojho tímu a napriek tomu, že jeho tím patrí medzi najhoršie tímy v lige, pravidelne boduje a tak sa ocitol po boku Pálffyho a Školiaka aj na základe jeho stabilne výborných výkonoch. Markovič podal výborný výkon v piatok, keď Žilina hostila Mountfield, no ani jeho gól a dve prihrávky nepomohli jeho tímu k zisku bodov a Martin podľahol „vlkom“ 6:5. O dva dni Martin utŕžil zahanbujúcu prehru na ľade Skalice 7:1. O jediný gól hostí sa ako inak postaral Jaroslav Markovič, ktorý Lipovskému pokazil radosť z čistého konta v poslednej minúte zápasu.