Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (24.– 30.12.)

streda, 2. január 2013 11:56 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (24.– 30.12.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (24.– 30.12.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Posledný týždeň pred Silvestrom bol bohatý na množstvo vynikajúcich zápasov v KHL. Prinášame vám elitnú zostavu tohto obdobia pohľadom Sport7.sk.

Brankár

Sergej Bobrovskij (SKA Petrohrad)
Bilancia týždňa: 3 zápasy, 2 víťazstvá, 79 úspešných zákrokov, 5 inkasovaných gólov, 1 shutout, 1,6 inkasovaných gólov na zápas, 94% úspešnosť zásahov

Gólman Petrohradu, ktorý bol v lete vytrejdovaný z Philadelphie Flyers do Columbusu Blue Jackets sa v prvých zápasoch KHL hľadal, no pribúdajúcimi západmi chytá stále lepšie a lepšie. Výbornú formu potvrdil aj v minulom týždni, keď svojmu tímu vychytal 2 víťazstvá z troch zápasov a celkovo sa postaral o 7 bodov do tabuľky. V pondelok nedokázal zabrániť domácej prehre s CSKA Moskva, keď SKA prehral 1:2 po predĺžení, Bobrovskij chytil 21 súperových striel. Po nie práve najvydarenejšom dueli prišlo domáce stretnutie s bratislavským Slovanom, ruský 24-ročný brankár „vygumoval“ strelcov slovenského nováčika, zaznamenal shutout po 27 úspešných zákrokoch. Posledným duelom v týždni bol nedeľňajší zápas s ďalším nováčikom ligy, tentoraz s českým Levom. Rodák z Novokuznecku síce za svoj chrbát pustil tri strely, no pripísal si 31 úspešných zásahov, jeho percentuálna úspešnosť zásahov sa v týždni vyšplhala na skvelých 94%, inkasoval v priemere len 1,6 gólu na zápas a tak dostal prednosť pred jeho brankárskymi konkurentmi Haugenom (Minsk), Ahonenom (Magnitogorsk), Rämö (Omsk), ktorí v tomto týždni podávali taktiež veľmi dobré výkony.

Obrancovia

ergej Gončar (Metallurg Magnitogorsk)
Bilancia týždňa: 0+4

Ruský bek dokonale využíva svoje nespočetné skúsenosti a patrí medzi najlepších bekov KHL. V tabuľke produktivity obrancov mu patrí tretia priečka a svoje ofenzívne schopnosti potvrdzoval aj v uplynulých siedmich dňoch. V pondelok jeho asistencia nestačila na zisk bodov, keď Metallurg prehral s Novosibirskom 3:5, no v dueli s Novokuzneckom, ktorý jeho tím zvíťazil jednoznačne 6:0 sa prezentoval dvomi gólovými prihrávkami z toho jedna asistencia bola na víťazný gól. Svoj štvrtý bod v týždni si pripísal v nedeľu, v dueli s Chabarovskom, keď sa na „rozobratí“ Amuru (7:0) podieľal jednou prihrávkou.

Ilja Nikulin (AK Bars Kazaň)
Bilancia týždňa: 0+4

Zahanbiť sa nedal ani Ilja Nikulin, ten rovnako ako Gončar si pripísal do štatistík 4 kanadské body, ktoré stihol pozbierať v dvoch dueloch. V pondelok prihrával na víťazný presný zásah Darzinša v dueli pražského Leva s Kazaňou, v ktorom hostia zvíťazili 0:2. V sobotňajšom dueli s Nižnekamskom sa prezentoval tromi asistenciami, keď jedna z jeho prihrávok smerovala na Tereščenka, ktorý vsietil víťazný gól, Kazaň si poradila s Neftechimikom Nižnekamsk 4:2.

Útočníci

Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 7+2

Najproduktívnejší muž KHL opäť figuruje v našej zostave spoločne s jeho dvorným spoluhráčom z útoku Jevgenijom Malkinom. Mozjakin má za sebou famózny týždeň v ktorom konto súperových brankárov zaťažil až sedemkrát v troch zápasoch a ku gólom pridal aj dve asistencie. Najprv dvomi presnými zásahmi nedokázal zabrániť prehre s Novosibirskom 3:5, no po tomto nevydarenom zápase si Magnitogorsk všetko vynahradil v nasledujúcich dvoch stretnutiach. Vo štvrtok si trhací kalendár spravil z obrany Metallurgu Novokuzneck, Magnitogorsk zvíťazil 6:0 aj s prispením Mozjakina, ktorý si zo zápasu odniesol bilanciu 1+1. Najviac sa 31-ročnému útočníkovi vydaril nedeľňajší duel s Chabarovskom, v ktorom jeho tím deklasoval Amur 7:0. Mozjakin potvrdil svoju vedúcu pozíciu v tabuľke strelcov a zaznamenal štyri góly ku ktorým pridal jednu prihrávku.

Jevgenij Malkin (Metallurg Magnitogorsk) Bilancia týždňa: 2+8

Jevgenij Malkin. Meno po ktorom sa každému zo súperov KHL roztrasú kolená. Ruský center žiaril aj v posledných siedmich dňoch. V zápase s Novosibirskom, ktorý jeho tím prehral 3:5 asistoval na obe spomínané Mozjakinove góly. Na víťazstve 6:0 s Novokuzneckom sa podieľal dvomi prihrávkami a jedným gólom, z toho jedna asistencia bola na víťazný gól. Rovnako ako Mozjakinovi aj Malkinovi sa najviac vydaril Malkinovi nedeľňajší duel s Chabarovskom. V ňom spoločne so svojím spoluhráčom bodovo explodoval. Malkin Mozjakinovi v zápase dvorne asistoval na góly a zo zápasu si odniesol skvelú bilanciu 1+4, keď skóroval už v piatej minúte a pripísal si víťazný gól. Malkin tak naďalej vedie najobávanejšiu formáciu KHL v zložení Mozjakin – Malkin – Kuljomin a s už spomínaným Mozjakinom kraľuje štatistikám druhej najprestížnejšej hokejovej ligy.

Ilja Kovalčuk (SKA Petrohrad) Bilancia týždňa: 3+1

Ruský ostrostrelec dopĺňa fenomenálnu dvojicu z Magnitogorska. Krídelník New Jersey Devils sa nedokázal bodovo vyrovnať svojim dvom „kolegom“ z Elitnej zostavy, keď si z uplynulého týždňa odniesol bilanciu 3+1. Jeho body však boli pre Petrohrad veľmi dôležité. V štvrtkovom stretnutí rozhodol o víťazstve SKA nad Slovanom jediný gól z piatej minúty o ktorý sa postaral práve 29-ročný útočník. Kovalčuk sa stal „katom“ aj pražskému Levu, keď v domácom dueli s Prahou zaznamenal víťazný presný zásah, taktiež sekundu pred koncom duelu potvrdil víťazstvo svojho tímu gólom do prázdnej brány a k tomu pridal ešte jednu asistenciu. Stal sa najlepším hráčom zápas a výraznou mierou sa tak podpísal pod zisk troch bodov svojho tímu.