Main Content

Elitná zostava 20. kola Premier League podľa Sport7.sk

streda, 2. január 2013 12:29 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 20. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 20. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League sa nedočkala prestávky ani medzi sviatkami a pokračovala 20.kolom. Prinášame vám elitnú zostavu tohto kola podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Ali Al Habsi (Wigan Athletic)
- Wigan v 20. kole Premier League nastúpil na pôde Aston Villy, ktorej v poslednej dobe došiel dych, čo dokonale využili aj The Latics a vo Villa Parku vyhrali 3-0. Nebolo by však tomu tak, keby ománsky brankár hostí Ali Al Habsi nepredviedol opäť niekoľko skvelých zákrokov.

OBRANCOVIA


Russell Martin (Norwich City)
- Norwich síce na domácej pôde prehral v prestrelke s Manchestrom City 3-4, no Kanárici boli majstrovi viac ako vyrovnaným súperom. Obdivuhodný výkon podal hlavne pravý krajný obranca domácich Russell Martin, ktorý sa dvakrát trafil do čierneho a nestíhali mu ani hviezdni súperi z kádra Eastlands.

Matthew Upson (Stoke City)
- Stoke City chcelo v domácom prostredí nadviazať na výhru 3-1 proti Liverpoolu, no po prestávke The Potters prehrávali so Southamptonom 0:3.  Hrnčiarom sa nakoniec zo strateného duelu podarilo vydolovať aspoň bod, pričom jedným gólom a dobrým výkonom sa o to postaral aj stopér Matthew Upson.

Gary Cahill (Chelsea FC) -
Chelsea získala na pôde Evertonu extrémne dôležité tri body po výhre 2-1, pričom výkon stopéra Garyho Cahilla patril k ozdobám tohto stretnutia v Goodison Parku. Cahill sa nebál ísť do nebezpečných súbojov na hrane faulu so súperovými ofenzívnymi hráčmi, pričom zopár striel sám zblokoval.

Abdil Ramis (Wigan Athletic
) - Defenzívny univerzál z Wiganu, Abdil Ramis, sa pridal k domácej deštrukcii Aston Villy jedným gólom, pričom naplno si splnil aj svoju obrannú činnosť a brankárovi Al Habsimu v niekoľkých situáciách pomohol.

STREDOPOLIARI

James McCarthy (Wigan) – Mladučký 22-ročný stredopoliar Wiganu sa veľkou mierou podpísal na výhre Wiganu na pôde Aston Villy (0:3). Írsky futbalista v tomto stretnutí síce neskóroval a na gól ani neprihrával, no bol to práve on, kto dirigoval počas celého stretnutia  umnú hru hosťujúceho tímu.

Frank Lampard (Chelsea FC)
- Frank Lampard sa stal víkendovým hrdinom The Blues. Chelsea na pôde Evertonu prehrávala od druhej minúty 0-1, no uzdravený Lampard dvakrát exportne skóroval a zabezpečil svojmu mužstvu extrémne dôležité tri body, ktoré Chelsea udržali aj naďalej v boji o titul.

Aaron Lennon (Tottenham Hotspur)
– Postavou zápasu Sunderlandu s Tottenhamom bol krídelník hostí Aaron Lennon, ktorý v 51.minúte zaznamenal víťazný gól Spurs. Lennon dostal v tomto zápase najvyššie hodnotenie aj od fanúšikov a celkom zaslúžene, lebo ho bolo plné ihrisko.   

ÚTOČNÍCI

Theo Walcott (Arsenal FC)  - Theo Walcott sa stal hrdinom londýnskeho Arsenalu, keď sa proti Newcastlu United trafil do siete Tima Krula trikrát a potvrdil tak, že keď má svoj deň, tak je prakticky nezastaviteľný. Walcott navyše pobavil aj originálnou oslavou gólu, ktorá okamžite obletela svet internetu.

Edin Džeko (Manchester City)
- Edin Džeko v zápase City na pôde Norwichu potvrdil, že nie je len „super- náhradník“, no dokáže predviesť skvelý výkon, aj keď nastúpi v základnej zostave. Kanárikom na Carrow Road dal za necelých päť minút dva góly, čo bolo rozhodujúcim aspektom tohto duelu.

Luis Suarez (FC Liverpool)
- Luis Suarez z FC Liverpool sa v poslednom zápase 21. kola Premier League trafil na Loftus Road proti Queens Park Rangers dvakrát, pričom jedným gólom ho doplnil aj stopér Daniel Agger a tak The Reds vyhrali v hlavnom meste nad The Hoopers presvedčivo o tri góly. Suarez si po celý duel robil prakticky čo chcel a obrana domácich mala veľké problémy, aby ho ustrážila pred zaznamenaním hetriku.