Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (2.1.)

streda, 2. január 2013 12:54 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (2.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (2.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Kormidelník Manchestru United Alex Ferguson potešil azda všetkých fanúšikov Červených Diablov, keď vyhlásil, že sa z lavičky United v dohľadnej dobe rozhodne nechystá. Fergusona prinútili k tomuto vyhláseniu neustále špekulácie, podľa ktorých je na odchode na dôchodok a nahradiť ho má Pep Guardiola, či José Mourinho.

EVERTON & CHELSEA:
Najväčšia hviezda Evertonu Marouane Fellaini potešil fanúšikov svojho klubu, keď vyhlásil, že ak ho nebude chcieť klub predať on rád dodrží platnosť súčasného kontraktu, ktorý končí až po sezóne 2015/2016. Otázne je ale či Everton odolá veľkým peniazom, ktoré sú za belgického stredopoliara ochotné zaplatiť viaceré veľkokluby na čele s londýnskou Chelsea.

CHELSEA:
Podľa britskej tlače sa v centre pozornosti skautov Chelsea ocitol útočník Metalistu Charkov Taison. Trhová hodnota 24-ročného Brazílčana sa odhaduje na 12 miliónov eur.

ARSENAL:
Ďalšie hosťovanie Thierryho Henryho v Arsenale sa nezrealizuje. Potvrdil to tréner Gunners Arséne Wenger, podľa ktorého francúzsky kanonier nie je po dovolenke na Premier League dostatočne pripravený.

Dnešné novinky z Primera Division sú tu >>>

ARSENAL & SOUTHAMPTON:
Manažér Southamtpoonu Nigel Adkins prostredníctvom médií odkázal Arsenalu, že môžu zabudnúť na kúpu 17-ročného talentovaného obrancu Luku Shawa.

NEWCASTLE:
Kormidelník Strák Alan Pardew vyjadril prianie, aby útočník Demba Ba ostal aspoň do konca tejto sezóny v Newcastli. Pardew však zároveň priznal, že rozhodnutie má v rukách výhradne samotný hráč, ktorý za to vďačí klauzule v zmluve, podľa ktorej je na predaj už za 7 miliónov libier. Túto čiastku sú pritom ochotné zaplatiť viaceré mužstvá na čele s Arsenalom, či Liverpoolom a ak Demba Ba ich ponuku prijme Newcastle ho musia uvoľniť.

MANCHESTER CITY:
Vo včerajšom zápase Manchestru City so Stoke sa nepríjemne zranil Sergio Aguero, ktorý odišiel z ihriska s poraneným stehenného svalu. Podľa doktorov bude mimo hry možno až pár týždňov.

READING:
Manažér Readingu Brian McDermott vyhlásil, že sa klub pokúsi počas januáru priviesť  dve až tri nové posily. Včera Reading získal 25-ročného Daniela Carrica zo Sportingu Lisabon.

SWANSEA CITY:
Novou posilou waleského klubu by sa už čoskoro mohol stať stredopoliar Realu Betis José Alberto Canas.  25-ročnému defenzívnemu záložníkovi  končí po sezóne v Betise zmluva a Swansea má o jeho služby veľký záujem.

QUEENS PARK RANGERS: T
réner QPR Harry Redknapp potvrdil, že sa v januári pokúsi kúpiť z Liverpoolu stredopoliara Joea Colea.