Main Content

Elitná zostava 21. kola Premier League podľa Sport7.sk

piatok, 4. január 2013 09:28 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 21. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 21. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Ako prvá sa v novom roku rozbehla anglická Premier League, ktorá v predchádzajúcich dňoch pokračovala už 21. kolom. Prinášame vám elitnú zostavu týchto stretnutí podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Julio Cesar (Queens Park Rangers)
- Brazílsky brankár Julio Cesar sa vďaka viacerým výborným zákrokom proti Chelsea prepracoval aj do nášho výberu kola. Najdôležitejší zákrok však predviedol za stavu 0-0, keď sám zoči-voči vychytal tutovku Fernanda Torresa. QPR nakoniec na Stamford Bridge prekvapivo zvíťazilo 1-0.

OBRANCOVIA

Pablo Zabaleta (Manchester City)
- Manchester City sa dlho nevedel presadiť proti veľmi dobre organizovanej obrane Stoke City, až kým niekoľko minút pred koncom prvého polčasu prišla presná strela argentínskeho obrancu Pabla Zabaletu, ktorý sa postaral zároveň o víťazný gól Eastlands.

John Evans (Manchester United)
-  Sir Alex Ferguson poslal Evansa na celý zápas proti húževnatému Wiganu, pričom tento talentovaný Ír predviedol výborný výkon a cez defenzívu Red Devils prešlo len minimum lôpt. Úradujúci anglický vicemajster sa radoval z víťazstva 4-0.

Brad Hangeland (Fulham FC)
- Prvý zápas Premier League tohto roku odohral West Bromwich s Fulhamom, pričom Chalupári prekvapivo v Birminghame zvíťazili. Veľkú zásluhu na tom má aj obrana hostí, ktorú výborne dirigoval skúsený Brad Hangeland.

Leighton Baines (Everton FC) -
Everton prehrával na pôde Newcastlu po góle Cisseho 0-1, no pred koncom polčasu sa o vyrovnanie exportne postaral Leighton Baines, pričom po góle Anichebeho v druhom polčase sa Karamelky radovali z dôležitých troch bodov. Baines si svoju pozíciu zastal a ľavá strana obrany EFC bola v jeho réžií. 

STREDOPOLIARI

Steven Gerrard (FC Liverpool) - Legenda FC Liverpool, Steven Gerrard, odohrala proti Sunderlandu skvelý zápas. The Reds sa radovali z pohodlného víťazstva 3-0 a populárny Stevie si zapísal dve asistencie na góly Luisa Suareza.

Yaya Touré (Manchester City)
- Yaya Touré aj v zápase Manchestru City so Stoke preukázal, že je skutočný režisér hry The Citizens a výhra 3-0 bola z veľkej časti aj jeho zásluhou. Svojich spoluhráčov po celých 90 minút zasypával presnými prihrávkami a mimoriadne platný bol aj v defenzívnej činnosti.

Mike Noble (West Ham United) -
Mike Noble v zápase proti Norwichu otváral skóre z penalty, pričom na výhre 2-1 proti Kanárikom sa podieľal ešte jednou asistenciou. Počas celého zápasu patril jeho výkon k ozdobám stretnutia. 

ÚTOČNÍCI

Luis Suarez (FC Liverpool) - Luis Suarez pokračuje vo výbornej forme.  Uruguajský El Pistorelo zaťažil konto Sunderlandu dvoma presnými zásahmi, pričom prihrával aj na tretí gól stretnutia Raheemovi Sterlingovi. V posledných dvoch kolách sa Suarez trafil do čierneho dokopy štyrikrát a v tabuľke strelcov ligy je s 15 zásahmi na druhej priečke.

Robin Van Persie (Manchester United)
- Robin Van Persie preukázal svoje majstrovstvo aj v zápase na pôde Wiganu, kde jeho mužstvo zvíťazilo poľahky 4-0.  Výborne hrajúci RVP si na svoje konto pripísal dva presné zásahy a vyšvihol sa so 16 gólmi na čelo kanonierov Premier League. 

Javier Hernandez (Manchester United)
– Javier Hernandez si počas zranenia Waynea Rooneyho užíva plnú porciu minút a dôveru Alexa Fergusona spláca vynikajúcimi výkonmi. V zápase proti Wiganu zaznamenal mexický útočník dva góly a jednu asistenciu.