Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (4.1.)

piatok, 4. január 2013 12:21 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (4.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (4.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Včera večer obleteli internet fotografie, podľa ktorých sa dalo usúdiť, že medzi Mariom Balotellim a trénerom CItitizens Robertom Mancinim sa strhla menšia bitka.Podľa svedkov incidentu sa snažil Mancini svojho zverenca zhodiť na zem, po tom ako taliansky útočník nešetrne fauloval na tréningu spolupráca Scotta SInclaira. Špekulácie o rýchlom odchode Balotelliho z Etihad Stadium sa po tomto momente začali chrliť jedna radosť. Či taliansky reprezentant Citizens naozaj opustí je však stále otázne.

ASTON VILLA & MANCHESTER CITY:
O služby Joleona Lescotta z Manchestru City prejavila záujem Aston Villa. Tréner Citizens Roberto Mancini však vyhlásil, že Lescotta nemôže predať, pretože má k dispozícií málo hráčov.

CHELSEA & NEWCASTLE
: Prestup hviezdneho senegalského útočníka Demba Ba do Chelsea je definitívne spečatený. Chelsea zaňho zaplatí Newcastlu sedem miliónov libier a Demba Ba bude poberať týždenný plat vo výške 80 tisíc libier. Nová zmluva platí do konca sezóny 2015/2016.

CHELSEA
: Na otvorenie prestupového okna sa nepochybne veľmi tešil Francúz Florent Malouda, ktorý od leta vôbec nehrával, pretože Chelsea s jeho službami vôbec nepočítala. O  skúseného francúzskeho reprezentanta teraz prejavil vážny záujem klub z Ligue 1 Évian.

NEWCASTLE
: Dieru po odchádzajúcom útočníkovi Demba Ba chce tréner Strák Alan Pardew vyplniť získaním útočníka Olympique Marseille Loica Rémyho. Francúzi však jeho odchod naďalej odmietajú.

ARSENAL & WEST HAM:
Na spadnutie je prestup marockého útočníka Marouaneho Chamakha z Arsenalu do West Hamu. Oba kluby usilovné rokujú a prestupu zdá sa nič nebráni. Odchod Chamakha z Arsenalu sa očakával, nakoľko mladý forvard sa dlhodobo nevie presadiť v tíme Arséneho Wengera.

ARSENAL:
Ďalším klubom, ktorý sa spomína v súvislosti s ruským záložníkom Andrejom Aršavinom je holandský PSV Eindhoven.

EVERTON:
David Moyes a spol. urobili dôležitý krok k zabezpečeniu obrany na ďalšie obdobie. Everton sa totiž dohodol s 30-ročným Philom Jagielkom na predĺžení kontraktu až do konca sezóny 2016/2017.

TOTTENHAM:
Prvou lastovičkou Spurs na prestupovom trhu je získanie anglického obrancu Ezekiela Fryersa. Ide o mladého 20-ročného talentovaného hráča, ktorý naposledy hájil farby Standardu Lutych.

QUEENS PARK RANGERS:
Podľa bulvárneho denníku The Sun sa Queens Park Rangers možno podarí uloviť veľkú rybu – v súvislosti s posledným tímom tabuľky Premier League sa skloňuje meno hviezdneho Wesleyho Sneijdera.

STOKE CITY:
Vyzerá to tak, že Stoke City sa podaril husársky kúsok. Napriek veľkému záujmu popredných anglických klubov predĺžili zmluvu s Ryanom Shawcrossom až do konca sezóny 2017/2018 a jeho zotrvanie v klube je preto veľmi reálne.

FULHAM:
Novou posilou Fulhamu by sa mohol už čoskoro stať 24-ročný obranca Vagard Forren. Fulham zaňho ponúka Molde 4 milióny libier.

R
EADING: Záložník Readingu Jay Tabb vyhlásil, že by rád s klubom predĺžil zmluvu, no priznal, že mu vedenie tímu zatiaľ žiadny nový kontrakt neponúklo.  Tabbovi končí súčasná zmluva s Readingom po tejto sezóne.