Main Content

Kris Letang posilní SKA Petrohrad

nedeľa, 6. január 2013 14:29 | Autor: Dávid Lech

Kris Letang posilní SKA Petrohrad
Kris Letang posilní SKA Petrohrad | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Bek Pittsburghu Penguins Kristopher Letang sa dohodol na spolupráci s účastníkom KHL s SKA Petrohrad. Zaujímavosťou je, že Letang zamieril do KHL v čase, keď sa zdá, že dohoda medzi hráčskymi odbormi a NHL je takmer na spadnutie a sezóna v NHL sa predsa len začne.

Víťaz Stanley Cupu z roku 2009, ktorý získal s Pittsburghom Penguins, jeho jediným zamestnávateľom v NHL, sa dohodol s aktuálnym lídrom KHL na kontrakte počas obdobia výluky. V drese Petrohradu by sa 25-ročný zadák mohol objaviť už v nedeľňajšom stretnutí proti Neftechimiku Nižnekamsk v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Martin Cibák, ktorý v klube plní rolu kapitána tímu.

Petrohrad momentálne háji prvú priečku KHL a Letang, ktorý sa vyjadril, že zahrať si v KHL ho veľmi lákalo, bude štvrtou posilou SKA zo zámoria. V tíme už pôsobia brankár Sergej Bobrovskij z Columbusu Blue Jackets, talentovaný mladík draftovaný organizáciou St. Louis Blues Vladimir Tarasenko a ruský ostrostrelec Ilja Kovalčuk z New Jersey Devils.

Rodák z kanadského Montrealu pôsobí v NHL od sezóny 2006/2007. V zámorskej profilige stihol odohrať 350 zápasov so ziskom 171 bodov za 39 gólov a 132 asistencií. V play-off pridal ďalších 65 štartov s bilanciou 10+21.