Main Content

Tomáš Tatár s dvomi míľnikmi

nedeľa, 6. január 2013 14:32 | Autor: Dávid Lech

Tomáš Tatár s dvomi míľnikmi
Tomáš Tatár s dvomi míľnikmi | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Piatkový zápas AHL v ktorom Grand Rapids Griffins hostili Oklahomu City bol špecifický pre nášho slovenského útočníka a jedného z najtalentovanejších mladíkov Tomáša Tatara. Ten napriek svojmu mladému veku patrí medzi najskúsenejších hráčov svojho tímu.



Tomášovi Tatarovi sa vstup do novej sezóny veľmi vydaril a podáva v ňom stabilne kvalitné výkony. V 31 zápasoch zaznamenal 28 kanadských bodov za 13 gólov a 15 asistencií. Je najproduktívnejším Slovákom v AHL, keď v tesnom závese za ním je Richard Pánik s 27 bodmi zo Syracuse (16+11).

Grand Rapids Griffins v spomínanom zápase zdolalo Oklahomu City hladko 5:2 aj s prispením Tomáša Tatara, ktorý sa prezentoval dvomi gólovými prihrávkami. Dubnický rodák bol vyhlásený treťou hviezdou zápasu a v štatistikách sa mu po tomto zápase vynímalo číslo 300, ktoré znamenalo jeho 300. profesionálny zápas v kariére. Navyše vďaka jeho bodom z piatkového zápasu prekonal dvestobodovú hranicu, momentálne má na svojom konte 201 kanadských bodov získaných v jeho profesionálnej hokejovej kariére.

Tatar podáva čoraz lepšie a lepšie výkony, stal sa ťahúňom svojho tímu a stabilným členom prvej formácie detroitskej farmy. „Červené krídla“ si ho vybrali v drafte 2009 z celkového 60. miesta. Pravidelne boduje, svojimi gólmi, akciami a divokými oslavami presných zásahov baví divákov a je už jednou nohou v NHL. V najlepšej hokejovej lige svete doposiaľ odohral deväť zápasov s bilanciou 1+0, keď svoj debutový gól v NHL zaznamenal 31. Decembra 2010 v zápase proti New Yorku Islanders, ktorý bol pre neho vôbec prvým duelom, ktorý odohral v National Hockey League.