Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (31.12.–6.1.)

pondelok, 7. január 2013 13:39 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (31.12.–6.1.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (31.12.–6.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Po reprezentačnej prestávke je KHL opäť v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulého týždňa podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Sergej Bobrovskij (SKA Petrohrad) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 66 úspešných zákrokov, 0 inkasovaných gólov, 2 shutouty, 0 inkasovaných gólov na zápas, 100% úspešnosť zásahov

Brankár Petrohradu, ktorý je kmeňovým hráčom Columbusu Blue Jackets sa zaskvel v uplynulom týždni dvomi shutoutmi v dvoch zápasoch. Najprv „vygumoval“ strelcov Lokomotivu Jaroslavľ 26 úspešnými zákrokmi a jeho tím po jeho dobrom výkony poľahky vyhral 4:0. Ešte lepší výkon podal v nedeľňajšom stretnutí v Nižnekamsku, keď chytil všetkých 40 súperových striel a jeho tím sa mohol radovať z víťazstva 0:5. Bobrovskij si tak v týždni udržal 100% úspešnosť zásahov! Vynikajúco sa tak motivoval do ďalších zápasov, ktoré však už odchytá za morom v drese „modrokabátnikov.“ S KHL sa tak rozlúčil viac než dôstojne.

Obrancovia

Igor Ožiganov (Amur Chabarovsk)
Bilancia týždňa: 0+2

Do našej Elitnej zostavy sa tentoraz prebojovali nie príliš známy obrancovia. Jedným z nich je Igor Ožiganov, bek Amuru Chabarovsk. Ten odohral v posledných siedmich dňoch spolu so svojím tímom len jeden v duel, v ktorom svojmu tímu pomohol k sobotňajšiemu víťazstvu nad kazašskou Astanou dvomi gólovými prihrávkami z toho jedna znamenala tesné víťazstvo 5:4.

Rinat Ibragimov (Jugra Chanty-Mansijsk) Bilancia týždňa: 1+1

Druhý zadák, ktorý dopĺňa Ožiganova je Ibragimov z Jugry Chanty-Mansijsk. Rovnako ako jeho „kolega“ v Elitnej zostave aj Ibragimov odohral len jeden zápas a to v sobotu na ľade Novokuznecku. Jugra zvíťazila 4:5 po predĺžení, keď 26-ročný bek raz skóroval a ku gólu pridal jednu víťaznú asistenciu.

Útočníci

Libor Hudáček (HC Slovan Bratislava)
Bilancia týždňa: 2+3

Po dlhom čase máme v našej Elitnej zostave slovenské zastúpenie v útoku. Po Tomášovi Záborskom sa jedným z tria najlepších útočníkov týždňa podľa nášho portálu stal krídelník Slovana Bratislava Libor Hudáček. V piatok Slovan zvíťazil s Jekaterinburgom 3:1 a mladý forward zaznamenal dva body za prihrávky, keď v 48. minúte asistoval na víťazný gól Jána Lipianskeho, ktorému sa rovnako ako Hudáčekovi darilo. V nedeľu dobrý výkon z piatku slovenský reprezentant korunoval bilanciou 2+1 a stal sa tak stavebným kameňom senzačného víťazstva slovenského nováčika nad favorizovaným Magnitogorskom 4:3 po shootoutoch.

Jevgenij Malkin (Metallurg Magnitogorsk)
Bilancia týždňa: 4+1

Pre Malkina je to v Elitnej zostave KHL labutia pieseň, pretože sa po zápase so Slovanom vracia do zámoria. Malkin opäť raz predvádzal hokej ako z inej planéty. Hattrickom zostrelil Traktor Čeľjabinsk, keď jeho góly z 5., 32. a 49. minúte znamenali víťazstvo 3:0 a pred očami divákov Slovana Bratislava hviezdil aj v dueli Slovan – Magnitogorsk, keď si miestami z hráčov Slovana spravil kúžeľky a domácou obranou prechádzal ako nôž maslom. Stretnutie, ktoré pre neho bolo v KHL posledným minimálne v tejto sezóne sa prezentoval opäť vynikajúcim výkonom, keď vsietil jeden presný zásah, ku ktorému pridal jednu asistenciu.

Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk)
Bilancia týždňa: 2+3

Najproduktívnejší muž KHL naďalej ťažil zo spolupráce s geniálnym „Ginom.“ V piatok sa podieľal na všetkých troch góloch svojho spoluhráča a kolegu z prvej lajny a v nedeľu v Samsung Arene ukázal domácim priaznivcom prečo je najproduktívnejších hráčom ligy a zároveň najlepších strelcom – vsietil dva góly, vďaka ktorým sa mu podarilo pokoriť tridsať gólovú hranicu v sezóne. Mozjakin sa tak podobne ako Jevgenij Malkin opäť dostal do našej Elitnej zostavy týždňa. Bude zaujímavé sledovať ako sa mu bude dariť po odchode hviezdneho centra do NHL.