Main Content

Premier League: Ashley Cole nie je na predaj, Čech nestihne úvod sezóny

streda, 21. júl 2010 14:52 | Autor: TASR

Prezident úradujúceho anglického futbalového šampióna FC Chelsea Bruce Buck naznačil, že obranca "The Blues" Ashley Cole nie je na predaj.

Reprezentant Albiónu je od skončenia uplynulej sezóny spájaný s prestupom do španielskeho Realu Madrid, kde sa trénerskej taktovky ujal bývalý kouč londýnskeho veľkoklubu José Mourinho.

Dvadsaťdeväťročný A. Cole sa navyše údajne vyjadril, že po mimomanželskej milostnej afére a odchode od partnerky Cheryl by najradšej opustil Anglicko.

"Ashley Cole nie je na predaj. To je naše jasné stanovisko. Niet žiadnych pochýb o tom, že aj v nasledujúcom ročníku bude hráčom FC Chelsea. Ashley je skvelý futbalista aj človek. S každým tu v klube dobre vychádza, výborne trénuje a je vzorom pre mladších hráčov. Samozrejme, že momentálne asi nie je spokojný so svojím súkromným životom, ale nemyslím si, že by sa to zmenilo, nech by išiel kamkoľvek na svete. My sa mu budeme snažiť pomôcť, aby sa cítil stále lepšie a lepšie," povedal Buck pre The Guardian.

Gólman Chelsea Peter Čech pravdepodobne nestihne úvod sezóny

Anglický futbalový veľkoklub FC Chelsea zrejme nebude môcť na začiatku najbližšej sezóny Premier League 2010/2011 počítať so svojou brankárskou jednotkou Petrom Čechom. Kapitán českej reprezentácie sa podľa oficiálnej internetovej stránky "The Blues" zranil na tréningu, keď si pravdepodobne poškodil lýtkový sval na pravej nohe. Podobný problém mal Čech aj vo februári tohto roka, vtedy pauzoval jeden mesiac. Prvým zápasom nového súťažného ročníka v Anglicku bude tradičný superpohárový súboj Community Shield medzi ligovým šampiónom FC Chelsea a držiteľom Ligového pohára a vicemajstrom Manchestrom United, ktorý sa uskutoční 8. augusta. Nová sezóna Premier League štartuje 14. 8.