Main Content

Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (31.12.– 6.1.)

utorok, 8. január 2013 09:14 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (31.12.– 6.1.)
Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (31.12.– 6.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulého týždňa podľa redakcie Sport7.sk.

 

Brankár

Matej Kristín (Dukla Trenčín) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 54 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1,5 inkasovaného gólu na zápas, 94,7% úspešnosť zásahov

22-ročný gólman v službách Trenčína doviedol svoj tím v poslednom týždni k dvom víťazstvám. Najprv sa 29 zákrokmi podieľal na zisku dvoch bodov v zápase s Piešťanmi, keď „vojaci“ zvíťazili 3:2 po predĺžení. V nedeľu nasledoval ďalší duel pred domácim publikom. Kristín chytil 25 streleckých pokusov Žilinčanov a svojmu tímu pomohol k tesnému víťazstvu 2:1. Udržal si veľmi solídnu 94,7% úspešnosť zásahov a svojimi výkonmi zatienil ostatných brankárov.

Obrancovia


Peter König (HK Nitra) Bilancia týždňa: 0+3

„Corgoni“ si z dvoch stretnutí, ktoré sa odohrali v posledných siedmich dňoch odniesli päť bodov do tabuľky, keď najprv na svojom domácom ľade porazili lídra tabuľky zo Zvolena 5:3. Dvomi gólovými prihrávkami sa na tomto víťazstve podieľal aj obranca Peter König. 24-ročný bek bodoval aj v nedeľňajšom meraní síl v Poprade. Pripísal si jeden bod za asistenciu a hostia spod Zobora zvíťazili 4:5 po samostatných nájazdoch.

Marcel Šterbák (HK Poprad) Bilancia týždňa: 0+3

Königa v obrane dopĺňa skúsený Marcel Šterbák. Ten si z dvoch zápasov odniesol rovnakú bilanciu 0+3. Dvomi prihrávkami sa postaral o hladké víťazstvo „kamzíkov„ v Banskej Bystrici 2:6 a jednu asistenciu 32-ročný zadák zaznamenal v spomínanom dueli Poprad – Nitra 4:5 po shootoutoch.

Útočníci

Tibor Kutálek (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 2+3

26-ročný krídelník Skalice sa stal najproduktívnejším hráčom uplynulého týždňa. V piatkovom stretnutí v Žiline sa prezentoval jedným presným zásahom, ku ktorému pridal dve asistencie a vo svojich výborných výkonoch pokračoval aj v nedeľu. Košice dokázali zdolať Záhorákov 5:3, keď ani Kutálekova bilancia 1+1 nestačila na zisk bodov.

Marek Slovák (HC Košice) Bilancia týždňa: 1+3

Dvom skalickým krídelníkom robí spoločnosť v strede útoku Marek Slovák. Šikovný 24-ročný hokejista patril v posledných dvoch kolách medzi najlepších hráčov svojho tímu. V prvom kole roku 2013, ktoré sa uskutočnilo v piatok si do štatistík pripísal bod za asistenciu a z domáceho derby so Skalicou si odniesol bilanciu 1+2, keď jedna z jeho prihrávok bola na víťazný gól Marcinka zo 46. minúty.

Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 1+3

Skúsený harcovník a majster sveta z Göteborgu sa opäť dostal do našej Elitnej zostavy. Predovšetkým vďaka jeho vynikajúcemu výkonu z piatku, keď svojej Skalici pomohol k víťazstvu v Žiline 3:5 jedným gólom a dvomi asistenciami, z toho jedna znamenala víťazstvo po Vyrúbalíkovom góle. Pri prehre s Košicami 5:3 sa do štatistík zapísal jednou prihrávkou a týždeň v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži tak zakončil s bilanciou 1+3.