Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.1.)

utorok, 8. január 2013 15:54 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.1.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.1.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Včera večer sa znova prepisovala futbalová história, keď Lionel Messi získal už rekordnú štvrtú Zlatú loptu, ktorá sa udeľuje najlepšiemu hráčovi sveta za daný rok. O Argentínčanovej genialite svedčí aj fakt, že toto ocenenie získal po štvrtýkrát v rade. Viac info tu >>>

BARCELONA:
K špekuláciám o prestupe Davida Villu do Arsenalu Londýn sa dnes konečne vyjadril aj prezident Blaugranas Sandro Rosell, ktorý sa nechal počuť, že “El Guajeho“ si ponechajú v tíme minimálne do konca tejto sezóny a až budúcnosť ukáže, či po lete opustí Nou Camp.

REAL MADRID:
Zdá sa, že ľavý obranca Realu Madrid Marcelo bude čoskoro pripravený nastúpiť na súťažný zápas, keďže sa včera prvý krát od svojho zranenia nártovej kosti zúčastnil tréningu s celým tímom. 

REAL MADRID & CELTA VIGO:
Brankár Celty Vigo sa dnes pre médiá vyjadril, že by bolo zázrakom ak by práve jeho tím vyradil v španielskom pohári takého giganta ako je Real Madrid. Nováčik súťaže  v prvom zápase vyhral 2:1.

MALAGA: V andalúzskom tíme sa nachádza hneď niekoľko hráčov, o ktorých majú záujem popredné európske tímy. Vedenie Malagy však dnes prehlásilo, že žiadnych hráčov vrátane Isca cez aktuálne prestupové obdobie nepredá.

REAL BETIS:
Je už takmer isté, že Chelsea nepodpíše novú zmluvu s Frankom Lampardom, ktorá mu končí v lete. Náhradníkom za legendu “The Blues“ by sa mohol stať podľa anglickej tlače Beňat Extebarria z Realu Betis, o ktorého má záujem viacero anglických veľkoklubov.

INÉ:
Medzinárodná federácia futbalových historikov a štatistikov (IFFHS) opäť zverejnila poradie najlepších líg sveta. Aj za rok 2012 túto anketu vyhrala španielska Primera Division, ktorá nazbierala takmer 240 hlasov. Kompletné poradie top svetových líg je nasledovné:

1.   Španělsko1283 bodov
2.    Brazília    1057
3.    Nemecko 1037
4.    Taliansko 1034
5.    Anglicko  1007
6.    Argentína 919
7.    Francúzsko 880
8.    Holandsko 738
9.    Paraguay 712
10.    Chile 711