Main Content

Včera 25 kanadských bodov Slovákov v zahraničných ligách

streda, 9. január 2013 12:19 | Autor: Dávid Lech

Včera 25 kanadských bodov Slovákov v zahraničných ligách
Včera 25 kanadských bodov Slovákov v zahraničných ligách | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL

Slovenským hokejistom sa v KHL darilo. V deviatich zápasoch bodovalo dovedna deväť slovenských hokejistov. Najslabší tím KHL Jekaterinburg dokázal získať bod na ľade moskovského CSKA, keď prehral 4:3 po nájazdoch predovšetkým po výbornom výkone Rastislava Špirka (1+1) a Branislava Mezeia (0+2).

Slovanisti po víťazstve s Magnitogorskom pokračujú vo víťaznom ťažení, tentoraz zvíťazili 4:3 po predĺžení, keď sa strelecky presadili Miklík, Kudrna a Kukumberg, ktorý ku gólu pridal aj jednu asistenciu. Dve body za prihrávky si zo zápasu odniesol Ľubomír Višňovský, bod za asistenciu získal aj Libor Hudáček s Martinom Bakošom. V bráne domácich sa predstavil Jaroslav Janus, ktorý mal v zápase 90% úspešnosť zásahov.

Veľmi zaujímavý brankársky duel z pohľadu slovenského fanúšika sa odohral v Moskve na ľade Spartaka. Ten zdolal ukrajinského nováčika z Donecku 3:1. V domácej bráne sa objavil prvýkrát Ján Lašák, ktorý kryl 31 striel a zaznamenal tak prvé víťazstvo v drese moskovského Spartaka v tejto sezóne. Smutný z ľadu odchádzal Ján Laco, ktorého % úspešnosť zásahov sa zastavila na čísle 92,3.

Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg) – 1 gól, 1 asistencia
Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg) – 2 asistencie
Branko Radivojevič (Spartak Moskva) – 1 gól
Michel Miklík (HC Slovan Bratislava) – 1 gól
Libor Hudáček (HC Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Andrej Kudrna (HC Slovan Bratislava) – 1 gól
Ľubomír Višňovský (HC Slovan Bratislava) – 2 asistencie
Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava) – 1 gól, 1 asistencia
Martin Bakoš (HC Slovan Bratislava) – 1 asistencia
Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava) – 27 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 90% úspešnosť zásahov
Ján Lašák (Spartak Moskva) – 31 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,8% úspešnosť zásahov
Ján Laco (HC Donbass Doneck) – 24 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 92,3% úspešnosť zásahov

Česká Tipsport extraliga

Darilo sa aj slovenským zástupcom v českej najvyššej hokejovej súťaži. České Budějovice podľahli Karlovým Varom 3:5 – v drese domácich dvakrát skóroval bek René Vydarený, jednu asistenciu zaznamenal aj jeho spoluhráč a ďalší bek Mountfieldu Peter Fruhauf, body za dve gólové prihrávky zaznamenal aj Jiří Bicek, ktorý tak prispel k víťazstvu svojho tímu. Vo vzájomnej konfrontácii sa stretli aj Miroslav Zálešák s Rudolfom Hunom. Prvý menovaný sa dokázal strelecky presadiť, no k bodom to Chomutovu nestačilo a Vítkovice zvíťazili 2:5 aj zásluhou Rudolfa Hunu, ktorý sa podieľal na jednom z piatich gólov svojho mančaftu. Kladno tesne zdolalo Litvínov 3:2, pod víťazstvo oslabených Rytířov sa podpísali aj Majeský s Lukáčom, obaja si do štatistík pripísali bod za asistenciu. Plzeň prehrala v Zlíne 4:1, na čestný úspech hostí asistoval Jozef Balej. Brno vyhralo v Liberci 3:4 po predĺžení a významnú rolu v tomto dueli zohrali Slováci Jozef Kováčik a Juraj Valach. Prvý menovaný sa blysol jedným gólom a Valach sa prezentoval presným zásahom z 64. minúty a do štatistík mu tak pribudol jeden víťazný gól.

Peter Fruhauf (HC Mountfield České Budějovice) – 1 asistencia
René Vydarený (HC Mountfield České Budějovice) – 2 góly
Jiří Bicek (HC Energie Karlovy Vary) – 2 asistencie
Miroslav Zálešák (HC Piráti Chomutov) – 1 gól
Rudolf Huna (HC Vítkovice Steel) – 1 asistencia
Ivan Majeský (HC Rytíři Kladno) – 1 asistencia
Michal Lukáč (HC Rytíři Kladno) – 1 asistencia
Jozef Balej (HC Škoda Plzeň) – 1 asistencia
Jozef Kováčik (HC Kometa Brno)  - 1 gól
Juraj Valach (HC Kometa Brno) – 1 gól

Švédska Elitserien

Slovenský brankár Július Hudáček nedokázal zabrániť prehre svojej Frölundy s Luleou 1:3, keď si v zápase pripísal dvadsať úspešných zákrokov.

Július Hudáček (Frölunda) – 20 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 86,9% úspešnosť zásahov