Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (9.1.)

streda, 9. január 2013 13:50 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (9.1.)
Správy dňa z anglickej Premier League (9.1.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Aj dnes pokračujú anglické média v špekuláciách, podľa ktorých by mohol Frank Lampard prestúpiť z Chelsea do konkurenčného Manchestru United. Ako je známe s Lampardom Chelsea už nepočíta a do karát tejto fáme hrá aj skutočnosť, že Fergusonovi nerobí problém dať šancu v strede podľa aj starším hráčom (viď. príležitosti pre veteránov Scholesa a Giggsa).

MANCHESTER UNITED:
Najväčším favoritom na získanie mladého útočníka Wilfrieda Zahu z Crystal Palace je podľa anglickej tlače Manchester United, ktorý v súboji o jeho služby mal poraziť aj Tottenham.

CHELSEA:
Do zostavy The Blues sa vracia kapitán John Terry, ktorý bol zhruba dva mesiace na maródke pre poranené koleno. Anglický stopér by mohol zasiahnuť do zápasu už cez víkend so   Stoke.

TOTTENHAM:
Togský reprezentant Emmnanuel Adebayor zmenil názor a rozhodol sa reprezentovať svoju krajinu na Africkom pohári národov. Robustný útočník už opustil White Hart Lane a odcestoval do Ghany, kde sa momentálne pripravuje reprezentácia Toga.

LIVERPOOL
: Podľa anglickej tlače je Liverpool veľmi blízko k získaniu talentovaného Thomasa Incea z Blackpoolu. O syna bývalého hráča Manchestru United Paula Incea prejavila záujem medzitým aj Swansea. Liverpool je však so svojou ponukou vo výške 6 miliónov libier k jeho podpisu bližšie.

LIVERPOOL
: Nuri Sahin, ktorý hosťuje od úvodu sezóny v Liverpoole z Realu Madrid, možno opäť zmení farbu dresu. O tureckého futbalistu sa zaujíma jeho predchádzajúci zamestnávateľ Borussia Dortmund, v drese ktorej strávil najvydarenejšiu fázu svojej doterajšej kariéry. Prestup do mužstva nemeckého majstra je podľa niektorých periodík takmer hotovou vecou.

READING:
Novou posilou nováčika sa stal 21-ročný talentovaný záložník Hope Akpan, ktorý prichádza do tímu z 3-ligového Crawley Town. Akpan podpísal s Readingom zmluvu do konca sezóny 2015/2016.

SUNDERLAND:
Black Cats sa napokon zrejme nepodarí zrealizovať hosťovanie Tima Cahilla z New York RedBulls. Hosťovaniu bráni americký klub, ktorému sa nepáči, aby počas prestávky v MLS pôsobili jeho hráči v iných ligách namiesto toho, aby si oddýchli po náročnej sezóne. Tento postoj New Yorku zrejme zabránil aj hosťovaniu Thierryho Henryho v Arsenale.