Main Content

Ruský stroj Malkin je najlepší v Európe

streda, 9. január 2013 14:42 | Autor: Branislav Lipták

Ruský stroj Malkin je najlepší v Európe
Ruský stroj Malkin je najlepší v Európe | zdroj: Braňo Lipták pre Sport7.sk, foto SITA

Ktorá hviezda z NHL počas výluky najviac zažiarila na európskom hokejovom nebi? Kto získal najviac kanadských bodov počas svojho pôsobenia v Európe? Kto najviac bavil divákov svojím hokejovým umením?

Na všetky otázky existuje len jedna odpoveď – Jevgenij Malkin. Počas výluky v kanadsko – americkej NHL v celej Európe pôsobilo mnoho hokejistov zo zámorskej súťaže, ale práve ruský supertalent bol tou najjagavejšou hviezdou.

Malkin si počas lockout-u obliekol dres svojho materského klubu Metallurg Magnitogorsk a svojimi výkonmi potvrdil svoju extra triedu. V 37 zápasoch nazbieral nadpriemerných 65 bodov /23+42/ a v bodovom hodnotení všetkých hráčov KHL bol na 2. mieste za svojim spoluhráčom Sergeiom Mozyakinom. Avšak spomedzi hráčov z NHL pôsobiacich v európskych súťažiach je 26- ročný Malkin suverénne najproduktívnejší.

Na druhom mieste je talentovaný švajčiarsky útočník Damien Brunner, ktorý hral vo švajčiarskom klube EV Zug. Vo švajčiarskej lige nazbieral 57 bodov za 25 gólov a 32 asistencií. Zaujímavosťou je, že Brunner ešte v NHL neodohral ani jeden zápas. V drese Detroitu Red Wings mal debutovať práve v tejto sezóne a jeho prvý štart tak zmarila výluka. Počas prerušenia NHL sa vo švajčiarskom klube stretol so svojim budúcim spoluhráčom Henrikom Zetterbergom a spolu vytvorili zohratú útočnú dvojicu. V meste motorov sa teda môžu tešiť na zaujímavú spoluprácu ostrieľaného Švéda a švajčiarskeho nováčika.

Tretím najproduktívnejším hráčom z NHL hrajúcim za európsky klub je fenomenálny Jaromír Jágr. Ten získal rovnako ako druhý Brunner 57 bodov, ale dal o gól menej. Česká hokejová legenda obliekala dres svojho materského Kladna.