Main Content

Záborsky a Kudroč sa podieľali na výhrach svojich tímov v KHL

štvrtok, 10. január 2013 11:23 | Autor: Dávid Lech

Záborsky a Kudroč sa podieľali na výhrach svojich tímov v KHL
Záborsky a Kudroč sa podieľali na výhrach svojich tímov v KHL | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Príchodom Slovana Bratislava do KHL sa výrazne rozšíril zoznam slovenských hokejistov v elitných európských ligách. Sme tu s ďalším pokračovaním dennej rubriky, v ktorej vám prinášame súhrn toho ako sa darilo v zahraničí kandidátom na náš reprezentačný dres.

KHL
V troch dueloch Kontinentálnej hokejovej ligy sa bodovo presadili dvaja Slováci. Tomáš Záborský, jeden z najlepších útočníkov Omsku sa na víťazstve 3:5 v Novokuznecku podieľal jedným gólom a jednou asistenciou. V dueli Sibir Novosibirsk – Barys Astana 3:1 sa strelecky presadil bek Kristián Kudroč, ktorého presná strela od modrej z presilovej hry znamenala víťazstvo domáceho celku.

Tomáš Záborský
(Avangard Omsk) – 1 gól, 1 asistencia
Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk) – 1 gól

Česká Tipsport extraliga

V českej extralige si zmerali sily pražská Sparta s Pardubicami. Domáci hokejisti gólovo explodovali, keď svojho súpera odprevadili z ľadu vysokou prehrou 9:2. Za Pardubice sa jedným presným zásahom prezentoval Radovanom Somík. V domácom bránkovisku sa predstavil slovenský gólman Marcel Melicherčík, ktorý si na svoje konto pripísal víťazstvo.

Radovan Somík (HC ČSOB Pojišťovňa Pardubice) – 1 gól
Marcel Melicherčík (HC Sparta Praha) – 2 inkasované góly

Nemecká DEL

V najvyššej nemeckej hokejovej súťaži sa odohral len jeden zápas. Hannover podľahol na svojom ľade Augsburgu 1:4. V drese domácich sa bodovo dokázali presadiť dvaja slovenskí hokejisti, keď čestný úspech svojho tímu zaznamenal Ivan Čiernik, ktorému „nabíjal“ Martin Hlinka.

Ivan Čiernik (
Hannover) – 1 gól
Martin Hlinka (Hannover) – 1 asistencia