Main Content

KHL: Predstavitelia HC Lev tvrdia, že SZĽH už odobril ich štart v KHL

štvrtok, 22. júl 2010 16:48 | Autor: TASR

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) už údajne povolil tímu HC Lev hrávať svoje domáce stretnutia v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na štadióne v Poprade.

Z predstaviteľov slovenského zväzu zatiaľ túto informáciu nikto nepotvrdil. České médiá však získali vyjadrenie predsedu predstavenstva tímu KLH Chomutov Jaroslava Veverku, ktorý povolenie od SZĽH pre HC Lev komentoval ako hotovú vec. "Videl som povolenie pre HC Lev od slovenského zväzu," cituje portál hokej.cz J. Veverku. Už dlhšie sa špekuluje o tom, že doterajší kormidelník práve z tímu Chomutova Radim Rulík by sa mal postaviť na striedačku HC Lev v KHL. "Dnes predpoludním som rokoval so zástupcami hokejového klubu, ktorý má pôsobiť v Poprade a došli sme k záveru, že pri splnení určitých našich podmienok budeme ochotní pána Rulíka uvoľniť z pozície hlavného trénera," povedal Jaroslav Veverka pre oficiálnu stránku Chomutova.

Kým české médiá hovoria už o vystavenom povolení od SZĽH pre HC Lev, na Slovensku vo štvrtok predpoludním rokovali zástupcovia hokejových klubov seniorskej Slovnaft extraligy združené v spoločnosti Pro-Hokej, no ku konečnému stanovisku o prípadnom štarte tímu "Leva z Popradu" v KHL nedospeli. "Nie všetky kluby povedali definitívny názor na štart tohto klubu v KHL v Poprade. Niekoľko zástupcov sa rozhodlo vziať si ďalší čas na rozmyslenie," povedal pre agentúru SITA riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský a doplnil: "Písomné stanovisko zverejní spoločnosť Pro-Hokej v piatok."

Pripomeňme, že stanovisko Pro-Hokeja je iba názorom extraligových klubov a SZĽH sa ním nemusí riadiť.